Условията, с които се сблъскват ежедневно хората в големите градове, принуждават страдащите от мигрена да прикриват очите си и да задържат дъха си твърде често, за да се предпазят от поредния мигренозен пристъп. Фактори, от които вече не може да избягаме, като мръсен въздух, искрящи светлини, силни миризми и шумове, са сред ключовите за развитие на мигрена причини. Хората с мигрена, които се питат как се лекува тя, най-вероятно се сблъскват с огромни пречки в големите градове. Ще им посочим от какво основно трябва да се пазят и как да си помогнат за успешно лечение на мигрена.

Кои са водещите причини за мигрена?

Наблюденията на специалистите са довели до отдиференцирането на няколко водещи фактора, които най-често провокират мигренозен пристъп и са сериозно изпитание за всеки с хронична мигрена. Сред тях се открояват:

– ярка светлина

– силен шум

– силни аромати

– дим и замърсен въздух

Условията за живот в големите градове – неизбежните причини за мигрена

Влиянието на гореизброените фактори е неизбежно за хората, живеещи в големите градове. Там са налице десетки причини за поява на мигренозен пристъп, придружен от характерните за мигрена симптоми. Факторите, които значително отежняват борбата на хората с мигрена в големите градове са:

– мръсният въздух

– силните миризми на парфюми в магазините или на автомобилни газове

– ярката осветеност на работните помещения

– цигареният дим на обществени места

Важно за успешното лечение на мигрена

Очевидно няма как живеещите при такива условия хора да се предпазват изцяло от вредното им влияние. В такъв случай за страдащите от мигрена са важни 3 основни неща:

– да вземат превантивни мерки срещу хроничната поява на пристъпите

– да намалят силата на главоболието по време на пристъп

– да се придържат към назначеното при диагностициране на мигрена лечение

С голям успех се прилага лечението на мигрена с продукти, съдържащи партенолид. Това съединение доказано помага за отслабване на главоболието и за намаляване честотата на мигренозните пристъпи. В оптимална концентрация партенолид присъства в състава на Мигренон/Migrenon®. Приемът на 1 капсула Мигренон до 3 пъти дневно помага за овладяване на мигрената в различните й форми. От това трябва да се възползват хората, изложени на провокиращите мигрена причини.

Ybilei_20-god_Borola_3

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This