Почти милиард хора по света страдат от мигрена в определен момент от живота си. Ако често страдате от главоболия, можете да проверите дали са мигренозни, подлагайки се на специалния тест за мигрена.

Формите на заболяването са разнообразни, но са обединени от няколко общи и характерни за мигрената симптоми – непоносимо главоболие, гадене, зрителни, вазомоторни и говорни смущения. Тези смущения се появяват при голяма част от хората с мигрена непосредствено преди мигренозен пристъп. Описват се като мигренна аура, а състоянието се означава като мигрена с аура. Това е най-често срещаната форма на мигрена по света.

Лечение на мигрена – възможно ли е?

Мигрената е сериозно неврологично състояние, буквално открадващо по-голямата част от времето на засегнатия. Лек за мигрена се търси още от древността, а различни методи и лекарства за мигрена се ползват с променлив успех в последните години – като се започне от билки и хомеопатични продукти и се стигне до модерния в последните години ботокс. Развитието на медицината и навлизането на нови продукти доведе до много висока успеваемост при лечението на мигрена и днес може да се направи заключението, чe заболяването може да бъде овладяно.

Мигрена – лечението с партенолид няма аналог по безопасност и ефективност

Партенолид е биологично активно вещество, извлечено от растението Tanacetum parthenium. Партенолид има силно изразено противовъзпалително действие. Това го прави идеално средство за лечение на мигрена, защото мигренозните пристъпи се отключват от отделянето на провъзпалителни съединения около нервните окончания и кръвоносните съдове в главата. Под действието на тези съединения кръвоносните съдове рязко се свиват, а нервите реагират със сигнал за болка – причина за поява на непоносимото мигренозно главоболие. Още през 18-ти век учените са открили позитивните ефекти на екстракта от Tanacetum parthenium върху главоболието, а английският билкар Джон Хил заявява, че “по отношение на овладяването на мигренозната болка действието на Tanacetum parthenium изпреварва многократно ефекта на всички други познати билки”.

Изследване, публикувано още през 1997 г., изтъква допълнителните свойства на партенолид, във вид на екстракт от Tanacetum parthenium. Той повлиява отлично гаденето, главоболието и свръхчувствителността към светлина и шум, характерни за мигренозния пристъп.

Как да си набавите необходимите дози партенолид

Оптимални концентрации на партенолид се съдържат в природния продукт Мигренон/Migrenon®, помогнал на много пациенти да преборят мигрената. Приемът по 1 капсула Мигренон 3 пъти на ден е достатъчен за лечение на мигрената и пълното й овладяване в рамките на няколко месеца, при това без да са известни каквито и да било странични реакции.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This