Какво съдържа Мигренон?

Висококачествен стандартизиран екстракт от Tanacetum parthenium. Eдна течна капсула (Solucaps) Mигренон съдържа над 0.43 mg партенолид. Процесът на стандартизация гарантира чистотата и ефективността на всяка капсула Mигренон. Продуктът се различава от другите препарати по качеството на съставката, начина на получаване и фармацевтичната форма. Съставката е получена чрез патентован процес на вакуум екстракция. При него се постига 25 пъти по-висока концентрация, в сравнение със стандартната процедура на извличане. При Mигренон за първи път се получава природен продукт с такава чистота и ефективност. Фармацевтичната форма Solucaps (течна капсула) е запазена марка на фирма БОРОЛА. Тази форма позволява бързо и цялостно усвояване на активната съставка.

Как действа Мигренон?

Съставката на Mигренон – партенолид се използва отдавна за предотвратяване на мигрена, но механизмът на действие не е напълно проучен. Смята се, че потиска химичните реакции, водещи до развитие на мигренозното главоболие. При нарушена функция на тромбоцитите се освобождава серотонин, причина за мигренозния пристъп. Предполага се, че ефектът на партенолид се дължи на задържане отделянето на серотонин. Mигренон влияе положително и върху гладката мускулатура на съдовете, което има отношение към мигренозната болка.

Кога да приемаме Мигренон?

Mигренон се приема при мигренозно и други видове главоболие, като повлиява благоприятно върху пристъпите, силата на болката, гаденето и повръщането. Мигренон оказва благоприятен ефект и при други видове главоболие, ревматични болки, спазми на гладката мускулатура, напр. спазми на матката и при температура.

Как да приемаме Мигренон?

Мигренон се дозира по 1 течна капсула (Solucaps) до 3 пъти дневно, след хранене. Дозировката е индивидуална и може да се адаптира според силата на мигренозната болка. По време на тежко мигренозно главоболие може да се приеме и 1 капсула допълнително. Mигренон може да се комбинира и с аналгетици или други лекарства за мигрена. Мигренон се прилага и при деца, като няма данни за нежелани реакции. Препоръчва се приложението на Mигренон да става след преглед от лекар. Приема се по 1-2 течни капсули (Solucaps) дневно. Дозировката се адаптира към възрастта и теглото на детето. Понякога ефектът не настъпва веднага, а след 2-3 седмици и затова лекарите предписват по-продължително лечение. Уместно е приемът на Mигренон да продължи поне 6 месеца. Спирането трябва да става постепенно.

Mигренон е природен продукт и е практически безвреден, за разлика от синтетичните лекарства. Има много добра поносимост и при продължителна употреба.

мигренон

Pin It on Pinterest

Share This