Счита се, че поне 100 милиона души по света страдат от мигрена. Не се знае при още колко хора са налице симптомите на мигрена, без обаче те официално да са диагностицирани с това коварно заболяване. Затова ще представим няколко характерни прояви, по наличието на които да разпознаете, че имате мигрена. Накрая ще предложим и продукт с изключително благоприятно влияние върху мигрената, в което са се убедили много лекари и доволни пациенти, овладели успешно проявите на заболяването.

За начало ще споменем, че мигрената далеч не е просто едно обикновено главоболие. Напротив – мигрената е изключително омаломощаващо състояние, пристъпите на което буквално блокират нормалния начин на живот на засегнатия. Изход обаче има.

Мигрена – симптоми

Ако повече от една от тези прояви ви засягат периодично, много вероятно е да имате мигрена.

Аура

Повечето от хората с мигрена преживяват аура до 1 час преди пристъп. Най-често тя се проявява с визуални смущения като петна и примигащи светлини в зрителното поле, изкривявания на образите и очертанията на наблюдаваните обекти. Характерното е, че невинаги аурата е последвана от главоболие. В някои случаи мигрената се проявява единствено с ясно изразена аура, например при т.нар. “тиха” или “безболезнена” мигрена.

Депресия, раздразнителност, превъзбуда

Резките и неочаквани промени в настроението също може да са знак за наличие на мигрена. Според специалистите при някои пациенти заболяването се проявява с безпричинно изпадане в депресия. При други е налице необяснима приповдигнатост на настроението, граничеща с еуфория.

Проблеми със съня

Непълноценен сън, сутрешна умора и невъзможност за отпочиване нощем – това са ясни знаци за наличие на мигрена. Безсънието може едновременно да отключи мигренозен пристъп или да е последствие от преживяването на такъв. Установена е връзка между липсата на пълноценен сън и честотата и интензивността на мигренозните атаки.

Запушен нос, сълзене от очите, подпухнали клепачи

Според проведени изследвания в много случаи подобни хронични синузитни прояви, особено ако са придружени от главоболие, са знак за наличие на мигрена.

Непреодолима нужда да се хапне нещо

Най-често преди да се прояви мигрената се изпитва глад и желание да се хапнат определени продукти – най-често шоколад.

Често уриниране и прозяване

Учестени позиви за уриниране и чести прозявки, но не като тези, появяващи се при умора и сънливост, а безпричинни такива, повтарящи се през няколко минути, също говорят за предстояща поява на мигрена.

Сковаване на едната страна на тялото или усещане за мравучкане по ръцете и лицето

Наблюдава се при около 30% от хората с мигрена.

Гадене, пулсираща болка от едната страна на главата, врата или зад очите, свръхчувствителност към светлина и шум

Това са т.нар. класически оплаквания при мигрена, засягащи над 60% от пациентите.
Появата на някое или група от посочените оплаквания в много случаи е знак за наличие на мигрена и предизвестява появата на мигренозен пристъп. Хроничните изяви на тези симптоми означава, че вероятно страдате от мигрена. Как да я овладеете?

Мигрена – съществува доказан продукт за овладяването й

Средството, на което могат да разчитат всички засегнати от мигрена се нарича Мигренон. Проучванията за неговото действие са доказали, че Мигренон успешно овладява проявите на заболяването, значително оредява мигренозните пристъпи и намалява тежестта им. Мигренон осигурява живот без главоболие.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This