Всички хора, страдащи от мигрена, търсят отговор на въпроса „Какво помага при мигрена?”. За да им бъдем полезни, ще споделим какви стъпки е необходимо да се предприемат при мигренозен пристъп, за да се облекчи болката.

Какво помага при мигрена – четири стъпки за овладяване на болката

Навременни мерки

Времето е решаващ фактор при мигренозен пристъп. От огромно значение е при признак за мигренозна атака да се вземат своевременни мерки преди болката да стане непоносима. Специалистите съветват да се приеме подходящ продукт за облекчаване на болката още във фазата преди същинският пристъп. Тя се разпознава с характерните предупреждаващи симптоми за мигренозна атака:

  • чувствителност към светлина
  • промени в настроението (раздразнителност, тревожност или еуфория)
  • проблеми с концентрацията
  • силен глад за определени храни
  • умора и физическо изтощение

Установяване на причината за мигренозен пристъп

Определянето на точната причина, отключваща мигренозна атака, дава възможност на страдащия да открие правилния метод за облекчаване на болката. Например, някои мигренозни пристъпи са провокирани от недостатъчен прием на храна. В такъв случай е нужно засегнатият да консумира лека храна. В комбинация с прием на продукт за справяне с болката, този метод ще донесе успешно облекчаване на пристъпа. Често мигренозните атаки са предизвикани от дехидратация. Набавянето на достатъчно количество вода, отпивана на малки глътки, за да се избегне гадене и повръщане, доставя нужното облекчение на страдащите.

Отпочиване и възстановяване

При мигренозна атака е нужно засегнатият да намери подходящо място за възстановяване, далеч от провокиращи фактори, като силна светлина и шум. Добре е страдащият от мигрена да легне по гръб и да приложи успокояваща дихателна техника. По този начин се намалява тежестта на болката и се скъсява времетраенето на мигренозния пристъп.

Какво помага при мигрена – най-важната стъпка е избор на ефективно средство за облекчаване на болката!

Както споменахме, още при първи признаци на мигренозна атака е необходимо да се приеме продукт за справяне със силната болка. Добре е да се заложи на доказано ефективно средство, което носи бързо облекчение и не проявява странични ефекти. За налагане на контрол над болката, специалистите съветват засегнатите от мигрена да се доверят на природното средство Мигренон/Migrenon®.

Мигренон намалява тежестта на мигренозната болка, скъсява периода и честотата на пристъпите, овладява гаденето и повръщането. Продуктът дължи благоприятното си действие на оптималното количество висококачествен екстракт от билката Моминска вратига, представляващ веществото партенолид. Смята се, че партенолидът потиска химичните реакции, отговорни за мигренозните пристъпи. Мигренон има положителен ефект и при други видове болка – главоболие, ревматоидни болки, спазми на гладката мускулатура. Може да се приема и с аналгетици и медикаменти за справяне с мигрената. Дозира се според тежестта на болката, като обикновено се препоръчва да се приема по 1 капсула, 3 пъти дневно. Няма противопоказания.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This