В следващите редове ще си говорим за облекчаване на болки при мигрена. Вижте как напълно безопасно да намалите режещата болка в главата и да разредите мигренозните пристъпи.

Начини за облекчаване на болки при мигрена

Вземане на хладен душ

Душът с хладка вода помага много за облекчаване на мигренозната болка. Ето защо се препоръчва да се вземе веднага след като се усети дискомфорт в главата. Ако не е налична течаща вода, поставянето на компреси с лед на главата ще свърши добра работа.

Повече движение

Поддържането на висока двигателна активност също допринася за намаляване на пулсиращата болка в главата. Ето защо е толкова важно спортът и движението да присъстват в ежедневието на страдащите от мигренозно главоболие.

Водене на подреден живот

Правилно организираното ежедневие помага за намаляване на стреса, а оттам и на мигренозната болка. С оглед на това невролозите препоръчват на пациентите с мигрена:

  • да спазват график за сън и хранене
  • да избягват гладуването
  • да изключат от ежедневното меню храни с нитрати, аспартам и мононатриев глутамат
  • да не се излагат на ярка светлина
  • винаги да носят слънчеви очила, когато са навън

Природният помощник за облекчаване на болки при мигрена

За намаляване на мигренозната болка, както и на съпровождащата я слабост, замайване и гадене все повече специалисти у нас препоръчват Мигренон/Migrenon®. Този вдъхновен от природата продукт има като активна съставка веществото партенолид. То е получено посредством патентован процес на вакуум екстракция от растението Моминска вратига. При тези метод се постига 25 пъти по-висока концентрация в сравнение със стандартната процедура на извличане. Mигренон е първият природен продукт у нас срещу мигрена с такава чистота и ефективност. Фармацевтичната форма – иновативни течни капсули (Solucaps) – помагат за бързо и цялостно усвояване на активната съставка, а оттам и за по-мощния ефект.

Мигренон е напълно безопасен и има отлична поносимост. Подходящ е както за възрастни, така и за деца. Приема се по 1 течна капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Дозировката е индивидуална. Може да се адаптира според силата на мигренозната болка.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This