Над 80% от пациентите усещат специфични симптоми на мигрена, които подсказват, че предстои мигренозен пристъп. С времето те постепенно се научават да разпознават тези симптоми, което им помага да се подготвят предварително за предстоящия пристъп и да го понесат по-лесно.

В настоящата публикация ще посочим най-разпознаваемите от ранните симптоми на мигрена в помощ на всички пациенти, които искат да постигнат по-добър контрол над състоянието си. Ще посочим и природен продукт, който намалява силата и честотата на мигренозните пристъпи, и с който мигрената може да се овладее трайно.

Симптоми на мигрена, предупреждаващи за предстоящ пристъп

Всеки човек с хронична мигрена е добре да се подготви за предстоящ пристъп, когато усети появата на повече от един от следните симптоми:

1. често прозяване

2. физическо изтощение

3. зачестяване на позивите за уриниране

4. поява на болки в областта на врата

5. трудно понасяне на силната светлина

6. изострена чувствителност към миризми, включително към едва доловими такива

7. дискомфорт при поява на шумове, които обикновено се понасят безпроблемно

Мигренозният пристъп образно преминава през 3 фази. Фазата, в която се появяват посочените симптоми се означава като предупредителна, или продромална фаза. На този етап още не се усещат най-характерните за мигрена симптоми – главоболие, гадене и др.

Усещането и разпознаването на предшестващите мигренозния пристъп симптоми може да помогне за това пристъпа да се избегне или поне да се намали силата му. За целта може да се разчита на един изцяло природен продукт, съдържащ мощна и доказано ефективна природна съставка срещу мигрена.

Партенолид за трайно овладяване на мигрената

Партенолид е биологично активно вещество, чийто естествен източник е билката моминска вратига (Танацетум партениум). Екстракт от моминска вратига с оптимално съдържание на партенолид е включен в състава на Мигренон/Migrenon® – природен продукт, осигуряващ живот без мигренозно главоболие.

Симптомите на мигрена и честотата на пристъпите може успешно да се държат под контрол с приема на Мигренон. Продуктът е доказано ефективен за блокиране на процесите, отключващи мигренозни пристъпи и за намаляване на силата и честотата им. Препоръчителна е лекарска консултация за определяне необходимата дневна доза партенолид за постигане на оптимален контрол върху мигрената.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This