Много хора са се сблъсквали с пристъпите на мигрена – силна, пулсираща болка, придружена от още ред неразположения – чувствителност към светлина, звук, дадени миризми, гадене и др. Когато мигрената се превърне в хронично страдание, трябва да научим кои са отключващите я фактори и как да се справим, когато пристъпът е на лице.

Кои са трите често срещани причини за мигрена?

1. Адреналин. Хормонът, който свързваме с прилив на енергия, бързи реакции и екстремни преживявания, определено има ползи за организма, когато е в малки количества. Но хронично високите нива на адреналин в кръвта водят до продължителна умора и общо изтощение. Тъй като адреналинът е стресов хормон, можем да направим извод, че постоянният стрес провокира дисбаланс в производството му, което причинява хронична мигрена.

2. Непоносимост към определени храни. Случвало ли ви се е да получите мигренозен пристъп след консумация на даден вид храна? Ако отговорът е да – вие определено знаете кои храни активират мигрената и ги избягвате. Ако не сте запознати – ето някои от храните, които влизат в графата „опасни“ за хора, страдащи от мигрена. Сред тях са: преработените храни, сладкишите, старите сирена, мляко, яйца, царевица. Млечните продукти и яйцата са алергени, които отделят хистамин – причинител на артериални спазми в мозъка, водещи до силно главоболие. Консервантите, които съдържат обработените храни също са свързани пряко с появата на мигрена.

3. Дефицит на магнезий. Сигурно сте чували, че магнезиевият дефицит много често е виновен за появата на мигрена. Освен за това състояние, ниските нива на минерала довеждат и до умора, крампи в долните крайници, безсъние и безпокойство. Поддържайте нормални нива на магнезий като консумирате зърнени храни, боб, леща, зеленолистни зеленчуци, домати, банани и авокадо. Правилният хранителен режим е в основата на множество оздравителни процеси в организма и при мигрена е от съществено значение да приемате полезни вещества, които ще ви помогнат да се справите по-лесно с проблема.

Преборете мигрената с доказани природни средства

Възвърнете нормалния си ритъм на живот с приема на един продукт, доказал ефективността си в битката с мигрената – Мигренон/Migrenon® . Чрез активната си съставка – екстракт с най-високо качество от билката Моминска вратига, Мигренон успешно овладява мигренозните пристъпи и води до разреждането на тяхната честота. Партенолидът, извлечен чрез патентования процес на вакуум екстракция от лечебната билка, действа върху химичните реакции в организма, считани за активиращи мигрената, като ги подтиска и така намалява тежкото главоболие. Мигренон се усвоява на 100% от организма, защото е под формата на течни капсули (Solucaps). Като чист, натурален продукт, приемът на Мигренон не води до странични ефекти. 1 капсула до 3 пъти дневно след хранене, носи дългоочакваното облекчение за страдащите от мигрена.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This