Редица са причините за зачестяване на пристъпите на мигрена и главоболие през лятото.
Последвайте съветите ни и се спасете от клопката на болката.

Препоръки срещу главоболие през лятото

НЕ на дехидратацията – тя е най-големият причинител на главоболие през лятото

Дехидратацията през най-горещото време от годината е опасна за всички. Тя е и честа причина за пристъпи на мигрена и силно главоболие през летните месеци. В тази връзка, следете приема на вода да не пада под 2 литра дневно. Консумирайте освежаващи напитки, като домашно приготвени студени чайове или обогатени с електролити натурални напитки.

Умерено и предпазливо излагане на слънце

Въпреки че носят редица позитиви за здравето, слънчевите лъчи трябва да се „използват” с повишено внимание. Неконтролираното излагане на слънце може да доведе до увреждане на кожата и пристъпи на мигрена и главоболие. Избягвайте да излизате навън в най-горещите часове на деня, носете широкополи летни шапки и се пазете от слънчевите лъчи под плажния чадър. Хората, които страдат от мигрена, могат да бъдат много чувствителни към светлина. Това значи че задължително трябва да носят качествени слънчеви очила с поляризиращи лещи, които да предпазват и от отблясъци.

Внимателно с ароматите

Силните аромати също могат да предизвикат мигрена и главоболие. Когато избирате слънцезащитни продукти или репеленти против насекоми, заложете на такива без изкуствени ароматизанти. Попитайте фармацевта относно съставките, и дали някоя от тях няма да причини главоболие.

Отделяне на време за себе си

Понякога сме твърде заети, бързащи и искащи да отделим време за всичко и за всеки. В тези моменти забравяме колко е важно първо да помислим за собственото си благосъстояние. Мигрената и главоболието често са провокирани от напрежение и стрес. За да не попадате в капана им през активния летен сезон, си дайте почивка и отделете време само за себе си. Поне по 30 минути дневно медитирайте, правете релаксираща йога или се отдайте на друго занимание в компанията на себе си и тишината.

Потърсете решение от природата срещу главоболие през лятото

Въпреки приложените мерки главоболие може да ви атакува през горещите месеци. За това трябва да сте подготвени бързо да противодействате на силната болка. Независимо дали сте у дома или на почивка, е добре в личната ви аптечка да присъства природното оръжие срещу мигрена и главоболие Мигренон/Migrenon®. Продуктът се приема при мигренозно и други видове главоболие, като бързо и успешно повлиява силата на болката, скъсява периода и тежестта на пристъпа, и овладява гаденето и повръщането, които могат да го съпътстват. Благотворното действие на Мигренон се дължи на стандартизиран екстракт от билката Моминска вратига, представляващ веществото партенолид. Смята се, че неговите свойства се дължат на потискане на химичните реакции в организма, водещи до поява на мигрена и силно главоболие.
Мигренон може да се приема успоредно с аналгетици и медикаменти против мигрена. Няма противопоказания.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This