Когато ви трябва нещо бързо и лесно за приготвяне, с което да облекчите силната болка, изпробвайте домашни напитки за главоболие. Подготвили сме за вас три рецепти с достъпни съставки, които овладяват болката в главата и имат тонизиращо целия организъм действие.

Най-ефективните домашно приготвени напитки за главоболие

В следващите предложения ще откриете съставки, които действат като природна алтернатива на болкоуспокояващите. Те се използват в различни рецепти в народната медицина за облекчаване на леко главоболие до по-тежки мигренозни пристъпи. Освен това, изброените напитки имат подобряващ концентрацията ефект, който благоприятства изпълнението на ежедневните дейности. Ето кои са облекчаващите главоболието напитки:

Смути от диня и краставица

Съставките в това смути са богат източник на витамини и минерали. Динята съдържа голямо количество вода, магнезий и калий, които облекчават главоболието и подобряват концентрацията. В добавка към блендираните диня и краставица, можете да прибавите мед. Той е страхотен антиоксидант и съдържа минерали, които спомагат за отпускане на кръвоносните съдове. По този начин се увеличава притокът на кръв и кислород към мозъка.

Сок от лимон и хималайска сол

В тази напитка и двете съставки имат силен болкоуспокояващ ефект, помагат за снемане на напрежението и подобряват циркулацията на кръв към мозъка. Хималайската сол повишава нивата на електролитите в организма, успокоява мускулните спазми и балансира нивото на pH в клетките. Лимонът е известен с това, че неутрализира действието на свободните радикали и тонизира цялостно организма. След изпиването на изстискания сок от два лимона, комбиниран с две лъжици розова хималайска сол, ще изпитате облекчение, дори и на силното главоболие.

Домашна джинджифилова лимонада

Пригответе тази ободряваща лековита напитка като добавите малък резен от корен от джинджифил във вряща вода. Сварената течност оставете да изстине в хладилник, а след това смесете със сок от лимон, листа мента, а защо не и газирана вода за вкус. Джинджифилът, като основна добавка в тази напитка, има невероятни ползи за здравето. Той облекчава възпалението и потиска гаденето при мигренозен пристъп. Елиминира болката, докато се грижи за тонуса на целия организъм.

Добавете още една болкоуспокояваща съставка към домашните напитки за главоболие

От древността в народната медицина се използва една билка, която има способността безпроблемно да се справи със силното главоболие. Това е лековитата Моминска вратига. Съдържащото се в нея специфично вещество – партенолид, потиска химичните реакции, водещи до мигренозни пристъпи. Партенолидът повлиява благоприятно гладката съдова мускулатура, като по този начин облекчава силната болка.

За да си доставите достатъчно количество партенолид с гарантирана чистота и високо качество се доверете на Мигренон/Migrenon®. Природният продукт съдържа 0.43 mg от лековитото вещество във всяка течна капсула. Приемът на Мигренон разрежда мигренозните пристъпи, намалява силата на болката, както и облекчава съпътстващите неразположения, като гадене и повръщане. Дозировката може да се адаптира според силата на главоболие. Има отлична поносимост без странични реакции.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This