Много от страдащите от мигрена съобщават за влошаване на силата и честотата на болката през летните месеци. Това се дължи на различни фактори, най-съществени сред които са атмосферните условия и най-вече горещините, високата влажност, гръмотевични бури, силната слънчева светлина и промените в барометричното налягане.
Но влошаване на проявите на мигрена през топлите месеци може да се дължи и на дехидратация на организма, на различни алергии, злоупотребата с алкохолни напитки и много сладки алкохолни коктейли, посещение на заведения със силна музика и ярки светлини и др.
За съжаление е невъзможно човек да противодейства на метеорологичните условия. Но това, което може да направи, е да предприеме определени стъпки за облекчаване на главоболието при мигрена през горещите летни дни.

Правилните стъпки за облекчаване на мигрена през лятото

  • Не позволявайте дори за кратко организмът да се дехидратира. Това важи особено много за най-горещите месеци в годината. От особено значение е обаче хидратацията да става предимно с вода, а не с всякакъв друг вид охладени напитки, особено такива със съдържание на кофеин.
  • Защитавайте очите от ярките слънчеви лъчи с подходящи очила с UV защита. Слънчевите очила с поляризирани лещи са най-подходящи, защото освен че затъмняват зрителното поле, също така намаляват отблясъците. В допълнение към очилата може да се използва и шапка с козирка за намаляване на достъпа на слънчевите лъчите до очите.
  • Избягвайте използването на силно ароматизирани лосиони, кремове и парфюми. Това важи особено за хората, които са чувствителни към миризми.
  • Избягвайте храните, които могат да отключат пристъп на мигрена. Такива могат да бъдат хамбургер и хот-дог, пици и всякакви тестени закуски, сирена и кашкавал, обработени месни продукти и колбаси, храни със съдържание на мононатриев глутамат и аспартам и други.

Универсално природно решение при мигрена

Със специално внимание към страдащите от мигрена е създаден изцяло природен продук, който съдейства за трайно облекчаване на неприятното главоболие. Мигренон/Migrenon® е подходящ за продължителен прием, благодарение на природния му състав и високо качество на активната съставка.
Мигренон съдържа в достатъчни концентрации веществото партенолид, което се извлича от екстракт от билката Моминска вратига, познато отдавна с благотворното си влияние върху гладката мускулатура и използвано широко за превенция и лечение на мигрена и всякакви други видове главоболие. Освен това екстрактът от Моминска вратига повлиява серотониновата секреция, която също се определя като вероятен фактор за отключване на болката.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This