Има много домашни лекове срещу мигрена с доказан положителен ефект срещу пулсиращата болка в главата. В статията ще ви представим 5 от най-добрите, които непременно трябва да изпробвате.

Ефективни домашни лекове за овладяване на мигрена

Джинджифилов чай

Чаят от джинджифил е отлично средство, с чиято помощ можете да потушите мигренозния пристъп в домашни условия. Естествено отговорен за това е джинджифилът. Според проучване, публикувано в Phytotherapy Research Journal, той има свойството да намалява напрежението в главата, като блокира простагландините – вещества, които причиняват болка и възпаление. Интересното е, че същият механизъм на действие имат нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС), използвани за облекчаване на болката.

За да приготвите чая, обелете и нарежете джинджифила на малки парченца. Добавете ги към вряща вода и ги оставете на огъня за 10 минути. Прецедете течността и по желание добавете малко лимонов сок и мед.

Запарка от лайка

Благодарение на своя силно изразен успокояващ и противовъзпалителен ефект чаят от лайка е идеален за спиране на мигренозната болка. Тук отваряме скоба, за да поясним, че най-ефективна при мигрена е т.нар. немска лайка (Matricaria recutita). Използвайте именно нея, за да приготвите лековитата напитка. А в това няма нищо трудно – просто запарете 2 ч.л. лайка в 250 мл кипяща вода за 5 минути. Прецедете и овкусете с мед и лимонов сок.

Ябълков оцет

Сред многобройните ползи на оцетът от ябълки се нарежда и противомигренозното му действие.
Ябълковият оцет може да се използва както за лечение, така и за профилактика на мигрена. За овладяване на мигренозен пристъп добавете 2-3 с.л. оцет в чаша вода. За превенция приемайте по 1 с.л. оцет в 250 мл вода дневно.

Не приемайте повече оцет от препоръчаното. В противен случай рискувате да нарушите зъбния емайл, да намалите калия в организма, да получите стомашни киселини и разстройства.

Лавандулово масло – един от доказаните домашни лекове срещу мигрена

Това е най-често използваното етерично масло в света и определено има защо да е така. То успокоява, снема тревожността и стреса и не на последно място – бори мигренозното главоболие. Доказателства за неговата ефикасност при мигрена са публикувани в European Journal of Neurology.

За да облекчите мигрената, добавете 1 ч.л. лавандулово масло в 3 чаши вряла вода и вдишайте парата. При отсъствие на противопоказания можете да нанесете маслото с леки масажни движения върху слепоочията.

Висококачествен природен продукт с Моминска вратига, който прекрасно допълва посочените домашни лекове срещу мигрена

Мигренон/Migrenon® е естествен продукт против мигрена, който се прилага успешно за намаляване на тежестта и разреждане честотата на мигренозните пристъпи. Положителният ефект се дължи на съдържащия се партенолид. Това вещество представлява стандартизиран екстракт от билката Моминска вратига, известна като най-мощното природно средство за овладяване на главоболие и мигрена. Съставката е получена чрез патентован процес на вакуум екстракция, при който се постига 25 пъти по-висока концентрация в сравнение със стандартната процедура на извличане.

Иновативната фармацевтична форма Solucaps (течни капсули), в която се предлага Мигренон, позволява по-бързо и цялостно усвояване на активната съставка. Продуктът е напълно безопасен и има отлична поносимост. Приема се по 1 течна капсула (Solucaps) до 3 пъти дневно, след хранене. Дозировката може да се адаптира според силата на болката.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This