Съществуват различни видове мигрена, които ще посочим в следващите редове на публикацията.

Разпознаване на различните видове мигрена

Мигрена с аура

Близо ¼ от хората, страдащи от мигрена, изпитват мигрена с аура. Състоянието се обяснява с характерна серия от сензорни и зрителни промени, които могат да варират от виждане на черни петна до изтръпване на едната част на тялото и трудност при говорене. Аурата се появява малко преди мигренозната атака или по време на нея и може да продължи от 10 до 30 минути.

Мигрена без аура

Диагностицирането на този тип мигрена може да бъде трудно, защото симптомите ѝ са подобни на други видове мигрена. Класическите признаци са пулсираща болка в едната част на главата, която се влошава при физическо натоварване, фото и фонофобия, гадене и повръщане. Признак за диференциране е липсата на продромна фаза (без предупредителна аура).

Мигрена без болка в главата – един от „най-странните” видове мигрена

Този тип е познат още като безшумна или ацефалгична мигрена. При нея се изпитват виене на свят и други смущения, но без типичната болка в главата. Безшумната мигрена може да бъде провокирана от характерните дразнители. Обикновено хората, които я изпитват, страдат и от други видове мигрена.

Хемиплегична мигрена

Пристъпът на хемиплегична мигрена се усеща като инсулт. Характеризира се със слабост или загуба на чувствителност в едната част от тялото, симптоми на зрителна аура и усещане за иглички по тялото. При нея не винаги се усеща силно главоболие.

Мигрена на ретината

Мигрената на ретината има един алармиращ сигнал, по който ясно се разпознава – загуба на зрение на едното око. Най-често се среща при жените във фертилна възраст, като последствията за зрението са обратими и траят от минута до няколко месеца. За мигрена на ретината и този специфичен тип аура се знае малко. Счита се, че може да е знак за здравословен проблем и изисква консултация със специалист.

Хронична мигрена

Ако имате главоболие повече от 15 дни в месеца вероятно страдате от хронична мигрена. През повечето дни този вид се усеща като обикновена мигрена, но може да има промяна в симптомите и тяхната тежест. Повечето хора с хронична мигрена приемат медикаменти (аналгетици), които могат да доведат до увеличаване на честотата на пристъпите.

Решение за облекчаване на посочените видове мигрена

Не разчитайте болката да отмине сама – вземете контрола във ваши ръце с Мигренон/Migrenon®.

Мигренон е природно средство, което има силата да облекчи мигренозна болка и главоболие с различна тежест. Безкомпромисното си действие дължи на висококачествения екстракт от Моминска вратига, представляващ партенолид. Веществото повлиява болката чрез потискане на химичните реакции, водещи до появата ѝ. Приемът му редуцира честотата и тежестта на пристъпите, овладява гаденето, повръщането и останалите неразположения, съпътстващи мигренозната атака.

Мигренон се дозира по 1 течна капсула до 3 пъти дневно. При тежко главоболие може да се приеме 1 капсула допълнително.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This