Мигрена с повръщане е комбинация, която е мъчителна. В следващите редове ще дадем ценни съвети, които ще се от полза на страдащите от мъчителното състояние.

Начини за подобряване на състоянието на засегнатите от мигрена с повръщане

Активна хидратация
При чести и интензивни епизоди на повръщане съществува риск от дехидратация. Ето защо специалистите препоръчват на засегнатите да приемат много течности, за предпочитане вода. Сокът от алое вера или джинджифил, както и напитките с електролити също поддържат тялото хидратирано.

Леко хапване
На празен стомах е много по-вероятно да се изпита гадене или друго неразположение. Именно поради това страдащите от мигрена с повръщане трябва да се постараят да хапнат нещо леко без подправки. Соленките, сухарите и крекерите могат да бъдат полезни.

Не на алкохола
Алкохолът е противопоказен по време на мигренозен пристъп с повръщане. Той води до дехидратация и нарушава мозъчното оросяване, което е предпоставка за влошаване на състоянието.

Без стрес
Ограничаването на стресовите ситуации в ежедневието е изключителна важна стъпка към подобряване състоянието на пациентите с мигрена и повръщане. Техниките за релаксация, медитацията и успокояващата музика могат да помогнат за намаляване нивата на стрес.

Активна почивка
Качествената отмора е гаранция за по-лесно справяне с мигрената, придружена от повръщане. Силно препоръчително е да се почива в тихи помещения с приглушена светлина.

Без самолечение
Специалистите напомнят на страдащите да не приемат лекарства без лекарско предписание, тъй като по този начин само могат да си навредят.

Хранене по график
Пропускането на ядене води до понижаване на кръвната захар, което се свързва с утежняване на мигренозния пристъп. Знаейки това, потърпевшите трябва да положат усилия да се хранят редовно и то по възможност по едно и също време.

Отговорът на природата при мигрена с повръщане

За да се подобрят трайно симптомите на мигрена с повръщане, е необходимо да се атакува острата криза и да се избегнат бъдещи рецидиви. Макар да звучи сложно, това е леснопостижимо с помощта на Мигренон/Migrenon®. Високата ефективност на този 100% природен продукт се дължи на активното вещество партенолид. Съставката е извлечена от билката Моминска вратига (Tanacetum parthenium), която от векове се използва успешно за овладяване на мигрена.

Мигренон разрежда мигренозните пристъпи, понижава болката и противодейства на позивите за повръщане. Има удобен прием. Дозировката може да се адаптира според силата на мигренозната болка. Има отлична поносимост и е напълно безопасен. За постигане на оптимални резултати се препоръчва приемът да продължи минимум 6 месеца.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This