Мигрена на ретината (ретинална мигрена) е рядко срещан вид мигренозно главоболие. Не пропускайте настоящата статия, за да разберете повече за нея.

Мигрена на ретината – същност

Когато става дума за „мигрена на ретината“, се има предвид мигрена, протичаща с изразено главоболие и едностранна загуба на зрение. Обикновено „завесата пред окото“ се спуска непосредствено преди началото на мигренозната атака и се „вдига“ след около час.
Ретиналната мигрената се различава от класическата мигрена (мигрена с аура) по това, че се наблюдава загуба на зрението само на едното око. Ако временната слепота засегне и двете очи, това без съмнение е мигрена с аура.

Мигрена на ретината – симптоми

Мигрена на ретината се характеризира с внезапна поява на светлинни проблясъци (светкавици и искри) в едното око. Понякога визуалните феномени са придружени от слепи петна в зрителното поле. В най-тежките случаи възниква временна слепота в засегнатото око.
Освен със зрителни нарушения мигрена на ретината протича и с интензивно главоболие. Останалите симптоми са същите като при класическата мигрена.

Мигрена на ретината – диагностика

Мигрена на ретина се диагностицира трудно поради нехарактерните симптоми. Появата на пулсиращо главоболие и зрителните нарушения в едното око се срещат при редица други заболявания и не могат да бъдат сигурен критерий за поставяне на точна диагноза. Ето защо се налага извършването на диференциална диагноза от специалист.

Мигрена на ретината – лечение

При мигрена на ретината медицината не разполага със средства за справяне с визуалните нарушения. Лечението е насочено основно към намаляване на честотата, силата и продължителността на мигренозните атаки.

Мигрена на ретината – научно доказана помощ от природата

Мигренон/Migrenon® е разумна природна алтернатива на широко използваните медикаменти срещу мигрена на ретината. Благодарение на уникалната си формула този 100% натурален продукт спомага за подобряване качеството на живот на засегнатите. Мигренон доставя на организма висококачествен стандартизиран екстракт от Моминска вратига, представляващ над 0.43 mg партенолид във всяка капсула. Безотказното действие на активната съставка се дължи на способността й да потиска химичните реакции, отключващи мигренозно главоболие. Тя оказва благотворен ефект и върху гладката мускулатура на съдовете, което също има отношение към мигренозната болка. Иновативните течни капсули, в които се предлага партенолидът, осигуряват неговото по-цялостно и бързо усвояване, а оттам и по-мощния му ефект. За постигане на оптимални резултати се препоръчва Мигренон да се приема продължително време по 1 течна капсула до 3 пъти дневно след хранене. Няма данни за странични реакции дори при дълговременна употреба поради изцяло природния произход на продукта.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This