Днес ще посочим основните причини, които отключват мигренозен пристъп. В допълнение ще предложим начин за противодействие на режещата болка в главата без опасни странични ефекти.

Главните причини за мигренозен пристъп

Хормонални промени при жените

В периода преди цикъл, както и в менопаузата голяма част от представителките на нежния пол се оплакват от мигрена. Причината за това са хормоналните вариации. За щастие, има начин хормоните да се вкарат в нормални граници и болките в главата да отшумят. Особено ефективно средство за възстановяване на хормоналния баланс в женското тяло е природният продукт Феминорм/Feminorm® – най-пълният източник на фитоестрогени на нашия пазар. Той от години се прилага успешно за справяне с предменструален синдром и нормализиране на леки менопаузални оплаквания.

Сетивни стимули от заобикалящия свят – една от водещите причини за мигренозен пристъп

Ярките светлини и слънчевите отблясъци не само дразнят очите, но и често стават причина за мигрена. Други „дразнители“ от околната среда, които отключват мигренозната болка, са проглушителните звуци и натрапчивите тежки миризми. С оглед на това сетивата трябва да се щадят максимално.

Определени лекарства

Пероралните контрацептиви (противозачатъчните хапчета) и вазодилататорите като нитроглицерин също могат да предизвикат и да влошат мигрената при някои хора. В името на обективността обаче трябва да посочим, че не липсват пациенти, които твърдят, че мигренозните пристъпи се разреждат при приема на тези медикаменти.

Храни и напитки

Както има храни и напитки, които помагат за справяне със симптомите на мигрена, така има и такива, които могат да утежнят състоянието на засегнатите. Пример за последните са узрелите сирена, солените и силно преработените хранителни продукти, аклохолът (особено виното) и кафето. Знаейки това, засегнатите трябва да адаптират ежедневното меню към своите потребности.

Лош сън

Както недоспиването, така и прекомерният сън благоприятстват появата на мигрена при някои хора. Ето защо е нужно да се изгради режим на спане. Препоръчително е да се ляга и да се става по едно и също време всеки ден. Графикът е едно от нещата, които тялото обича. Ако той се спазва стриктно, организмът ще се отблагодари подобаващо.

Стрес

Силното нервно напрежение стои в основата на много здравословни проблеми. Мигрената несъмнено също е един от тях. Това налага стресовите ситуации да се избягват, доколкото е възможно е ежедневието и тялото, и умът да се хармонизират.

100% природно средство, което противодейства на основните причини за мигренозен пристъп и помага в лечението и профилактиката на мигрена

Специалистите по главоболие и мигрена съветват да се приема Мигренон/Migrenon®, за да се предотврати и успокои мигренозното главоболие. Това е изцяло природен продукт, доказал своята ефективност при мигрена през годините. Благотворното въздействие на Мигренон се дължи на естествената съставка партенолид. Тя е извлечена от билката Моминска вратига, която е известна с положителния си ефект върху главоболие от различен характер. Смята се, че партенолидът в Мигренон потиска химичните реакции, водещи до мигренозен пристъп. В допълнение отпуска гладката мускулатура на съдовете, което също има отношение към мигренозната болка. Резултатът е по-редки и по-леки пристъпи.

Мигренон е напълно безопасен. Има научно доказан ефект и отлична поносимост. Подходящ е за продължителен прием. Дозировката се адаптира според силата на болката.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This