Можете да спечелите трудната борба с мигрената, като включите натурални средства в „арсенала” си. Вижте кои съдействат за успешно облекчаване на режещото главоболие!

Практикуване на умерени физически упражнения за борба с мигрената

Редовното трениране има множество позитиви за здравето. Освен че заздравява тялото и освобождава натрупаното напрежение, спортуването положително повлиява мигренозната болка. При тренировка се отделят ендорфини – химикали в мозъка, които действат като естествени обезболяващи. Интересен факт е, че ендорфините са натурални опиоиди. Това означава, че при отделянето им след тренировка човек се чувства добре и изпитва по-малко болка.

Медитация и техники за релаксация

Здравните ползи от практикуването на медитация са познати на човечеството от хиляди години. Днес, науката открива и връзка между мигренозното главоболие и популярните техники за релаксация. Мигрената е тясно свързана с нервната система в човешкия организъм. Именно медитацията и релаксиращите практики я успокояват. Според невролози, редовната медитация може буквално да доведе до физически промени в мозъка. Изследвания от Станфорд и Харвард показват, че хората, които медитират имат по-голям контрол върху емоциите си, по-ниски нива на стрес и по-висока невронна активност в префронталната кора на мозъка. Проучване на пациенти с мигрена, които медитират, показва понижаване на болката и сваляне на емоционалното напрежение.

Прием на магнезий и рибофлавин

Дефицитите на магнезий в организма могат да бъдат причинени от висок стрес, нездравословно хранене, злоупотреба с кофеин и алкохол и някои хронични заболявания. Същите фактори се свързват и с появата на мигрена. Не е учудващо, че именно есенциалният минерал може да е в основата на овладяване на мигренозната болка.

Рибофлавинът (Витамин B2) е витамин, който участва в множество биологични процеси и има ключова роля за поддържане на доброто здраве. Във връзка с мигрената, хората, страдащи от нея, имат ниски нива на енергия в мозъка, причинени от дефицит в енергийния метаболизъм на митохондриите. При изследване на хора с мигрена са установени намалени мозъчни митохондриални енергийни резерви между мигренозните атаки. Приемът на рибофлавин чрез диетата може да повиши енергийната ефективност на митохондриите, като по този начин повлияе честотата на мигренозните пристъпи.

Най-мощното натурално средство за успешна борба с мигрената

Намаляване на болката и редуциране на честотата и тежестта на пристъпите на мигрена може да се постигне с прием на Мигренон/Migrenon®. Продуктът съдържа натурален екстракт от билката Моминска вратига, под формата на веществото партенолид. За него учените смятат, че потиска химичните реакции, водещи до мигрена. При нарушаване на функцията на тромбоцитите се отделя серотонин. Счита се, че той стои в основата на мигренозната болка. Приемът на партенолид задържа отделянето на серотонин и по този начин благоприятно повлиява болезненото главоболие.

Активното вещество в природния продукт е извлечено посредством патентован процес на вакуум екстракция. Чрез него се постига 25 по-висока концентрация на извлечено вещество. Активната съставка се отличава още със своята чистота и високо качество. Фармацевтичната форма на продукта – течни капсули (Solucaps) осигурява пълно и лесно усвояване от организма. При дълговременен прием не се наблюдават странични ефекти.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This