Мигрената е едно от най-мистериозните медицински състояния. Интересът към нея в научните среди е огромен, като основните усилия са насочени към установяването на всички възможни провокиращи фактори и методи за трайно лечение. Нови причини за мигрена продължават да бъдат установявани непрекъснато на база на множество клинични проучвания. Докладът от 58-та годишна среща на Американската общност по въпросите на главоболието поставя на дневен ред още една такава. Оказва се, че хроничният недостиг на витамини е сред ключовите причини за мигрена в голяма част от случаите.

Според американските учени всеки пациент с мигрена трябва да бъде проследяван за недостиг на витамини в хранителния му режим. Учените посочват и няколко ключови витамина, които страдащите от мигрена е необходимо да включат в диетата си за подобряване ефекта от лечението.

Недостиг на витамини като провокиращ фактор за мигрена

Проучване сред близо 8 хиляди пациенти с мигрена в САЩ установява, че голяма част от тях страдат от хроничен недостиг на витамини от определени групи. При най-голяма част от пациентите е установен дефицит на витамини D, B2 и B9 (фолиева киселина). Тези витамини имат ключова роля за нервната система и за правилното протичане на редица неврологични процеси. В отключването на мигренозния пристъп и появата на мигренозната болка важно участие вземат именно някои неврологични процеси. Редовният прием на въпросните витамини може да помогне за контролирането на тези процеси и превенцията на мигренозните атаки.

По-ранни проучвания асоциираха мигренозните пристъпи с хроничния дефицит на витамин D и с недостига на магнезий. Резултатите от посоченото по-горе проучване допълват досегашните данни и затвърждават нуждата от рационална диета при мигрена, която може да допълни много успешно лечението на заболяването.

Лечение на мигрена – диета, богата на витамини и минерали + доказан природен продукт

Храненето при мигрена трябва да осигурява оптимални дози магнезий и витамини D, B2 и B9. Това е ключово условие за овладяване на заболяването и профилактика на бъдещите му прояви.

Рационалната диета обаче е само част от комплексните мерки за трайно овладяване на мигрената. Тя трябва да се допълни с прием на продукти, които имат пряк ефект върху силата на мигренозната болка и честотата на пристъпите. Такъв продукт е Мигренон/Migrenon®. Неговата активна съставка партенолид потиска химичните реакции, водещи до поява на мигренозно главоболие. Приемът на Мигренон е безопасно и ефективно решение както за намаляване силата на мигренозната болка, така и за оредяване честотата на пристъпите.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This