Синтетичните лекарства не са единственото възможно средство на избор за лечение на мигрена. Съвременните проучвания показват, че изцяло природни продукти и дори някои хранителни вещества успешно редуцират тежките мигренозни пристъпи. Тези данни допълват представата ни за връзката между храненето и мигрената. Досега се знаеше, че някои хранителни продукти действат като причина за мигрена, отключвайки мигренозен пристъп. Вече се знае, че можем да разчитаме на някои компоненти на храната, когато търсим природни и безопасни лекарства за мигрена.

„Лекарства“ за мигрена, които природата сама ни подсигурява

Храната е не само източник на енергия за организма. Правилните хранителни компоненти, консумирани в точни количества, помагат за превенцията и дори за овладяването на редица заболявания.

Като ефективни “лекарства” за мигрена действат някои антиоксиданти, витамини, минерали и хранителни вещества с противовъзпалително действие. Страдащите от мигрена трябва да следят за това те да присъстват в големи количества в храната им.

С най-силно действие срещу мигрена се открояват 3 компонента на храната:

  • магнезий – изключително препоръчителен срещу менструална мигрена при жените
  • рибофлавин (витамин B2) – редица изследвания показват, че заедно с магнезия действат синергично за оредяване на мигренозните пристъпи
  • омега-3 мастни киселини – имат ясно изразени противовъзпалителни свойства, които са ключови за намаляване на мигренозната болка

Консумацията на храна, богата на тези продукти, е най-достъпният начин сами да се погрижим за оредяване и намаляване силата на пристъпите на мигрена.

Природен продукт с научно доказана сила за допълващо лечение на мигрена

Има едно изцяло природно средство, което се прилага успешно срещу мигрена от много векове. Това е растението Tanacetum parthenium. Технологията днес позволява от него да се извлича активното вещество партенолид в оптимално висока концентрация. Стандартизиран и максимално пречистен партенолид е включен в състава на природния продукт Мигренон/Migrenon®.

Мигренон се препоръчва като безопасно и естествено средство за превенция на пристъпите и активно лечение на мигрена. Доказаното му действие го превръща в изключително ефикасно средство против главоболие, сигурна алтернатива на синтетичните лекарства за мигрена.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This