Искате да вземете мерки срещу мигрена, с чиято помощ ефективно да се противопоставите на режещата като с нож болка в главата? Ние сме насреща за съвет! Вижте нашите препоръки по-долу!

Мерки срещу мигрена, от които можете да се възползвате

Хранете се разумно

Храната и хранителните навици са в пряка връзка с мигренозните пристъпи. За да предотвратите появата на мигрена е нужно да изградите правилна култура на хранене. Старайте се да хапвате по едно и също време всеки ден. Хранете се редовно. Водете си дневник на храненията. Записвайте какво и по колко ядете. Това ще ви помогне по-лесно да идентифицирате храните, които отключват мигренозната болка при вас. Избягвайте алкохола, кофеиновите напитки, шоколада и зрелите сирена, тъй като те доказано провокират мигренозно главоболие.

Тренирайте редовно

По време на тренировка в тялото се отделят вещества (ендорфини), които блокират сигналите за болка да достигнат до мозъка. Освен това намаляват тревожността и създават чувство на щастие и еуфория. Тук отваряме една скоба, за да уточним, че за да имат ефект упражненията трябва да са съобразени с възрастта и общото здравословно състояние. Не бива да са прекалено интензивни и е нужно да се изпълняват редовно. В случай че не сте спортна натура, отделяйте всеки ден по 30 минути да ходите с по-енергично темпо от обикновено.

Контролирайте стреса – една от основните мерки срещу мигрена

Стресът е основен провокиращ фактор на мигрена. Знаейки това, своевременно трябва да вземете мерки, за да го контролирате:

  • опростете живота си
  • управлявайте разумно времето си
  • отделяйте достатъчно време за почивка
  • медитирайте
  • изпълнявайте техники за дълбоко дишане
  • правете йога
  • отдайте се на любимо хоби
  • слушайте медитативна музика
  • правете нещата, които ви носят удоволствие

Спете добре

Отдавна е установена връзката между некачествения сън и мигрената. За да предотвратите появата на мигренозен пристъп, е нужно да спите качествено. Лягайте и ставайте по едно и също време, осигурете си подходяща температура и атмосфера за сън, снабдете се с удобен матрак и възглавница.

Неизменното допълнение към посочените мерки срещу мигрена

Специалистите у нас препоръчват Мигренон/Migrenon® за усилване на ефекта от мерките срещу мигрена. Това е изцяло природен и напълно безопасен продукт, който доказано намалява честотата и продължителността на мигренозните пристъпи. Той има същият ефект като широко предлаганите медикаменти срещу мигрена, но не нанася вреда на организма. В основата на положителното му действие стои екстрактът от билката Моминска вратига (Tanacetum parthenium) – партенолид. Това вещество отдавна се използва за овладяване и предотвратяване на мигрена. Механизмът на действие на партенолид не е напълно проучен. Смята се, че потиска химичните реакции, водещи до мигренозно главоболие.

Природният продукт има удобен прием и е подходящ за дълговременна употреба. Дозировката може да се адаптира според индивидуалните нужди на пациента. Подходящ е за възрастни и деца.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This