Редовният и качествен сън е необходим за доброто здраве и добрата кондиция на всеки човек. Но той е от още по-голямо значение за хората, които страдат от мигрена.

Доколко е уместно да се приеме наличието на взаимовръзка между проблеми със съня и честотата на главоболие от мигренозен характер? Едно конкретно проучване проследява за наличието на точно такава връзка.

Проблеми със съня – доколко са свързани с честотата на пристъпите на мигрена?

Изследователи от Университета в Мисисипи потвърждават за наличието на връзка между лошото качество на съня и честотата на главоболията от мигренозен характер.

В проучването взели участие 292-ма студента, 70% от които жени на средна възраст около 19 години. Те съобщили за евентуални сигнали като сънливост през деня, качество и хигиена на съня и били изследвани за неврологични проблеми като депресия и тревожност.

Изследователите сравнили резултатите на студентите, които съобщили за пристъп на мигрена, с тези, които не се оплакват от подобни проблеми вследствие на навиците им на сън.

Оказва се, че по-голям процент от участниците, които страдат от мигрена (89,5%), съобщават за лошо качество и проблеми със съня в сравнение с хората, които не страдат от мигрена (62%). Освен това при участниците, които страдат от мигренозна болка, лошото качество на съня се свързва и с честотата и тежестта на болката.

В съответствие с предишни изследвания на хронична мигрена, лошото качество на съня еднозначно се свързва с епизоди на мигрена и тази връзка не се дължи единствено на психични нарушения.

Предишни проучвания доказват също, че качественият сън и добрият график на съня съдействат за намаляване на честотата и интензивността на мигренозните главоболия.

Качественият сън и Мигренон/Migrenon® се борят с пристъпите на мигрена!

И мигрената, и проблемите със съня влошават многократно качеството на живот. Успоредно с разрешаване на проблемите със съня, може значително да облекчите мигренозно главоболие чрез прием на Мигренон.

В дългосрочен план биологично активното вещество партенолид съдейства за разреждане на пристъпите и намаляване на интензитета на болката. Това се дължи на мощните му противовъзпалителни свойства, познати на човечеството от векове.

Мигренон е безопасен при продължителна употреба, а оптималните концентрации на партенолид съдействат за пълно овладяване на пристъпите на мигрена в рамките на 1 до 3 месеца. Продуктът е подходящ за продължителна употреба и не се наблюдават странични ефекти от приема му.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This