Стресът представлява състояние на силно нервно напрежение, което е провокирано от отрицателно физическо или емоционално въздействие. Най-честите провокатори на стреса са интензивните емоционални и физиологически преживявания. Т.нар. психогенно главоболие, предизвикано от стрес и психическо напрежение се появява почти ежедневно. Това главоболие може да трае месеци, дори години като по този начин прераства в мигрена.

В подкрепа на този факт са извършени научни проучвания, които твърдят, че стресът може да спомогне за появата на главоболие и увеличава риска от хронифицирането му, т.е. от появата на мигрена. Освен това стресът изостря пристъпите на болка, а самото главоболие може да служи като фактор, предизвикващ стрес.

Авторът на това проучване доктор Сара Шрам твърди, че това е един порочен кръг, и че при много хора стресът е отключващият фактор на главоболието, като болката в главата от своя страна засилва стреса.

За превенция на главоболието при стрес, специалистите препоръчват достатъчно количество сън, релаксация, редовно физическо натоварване, здравословно и редовно хранене. Освен това не се препоръчва злоупотребата с обезболяващи средства тъй като те могат да доведат до прогресия на главоболието.

Ето защо профилактичните терапии са най-ефективното решение на проблема.

Безопасно и ефективно средство за профилактика на мигрена е екстрактът от билката моминска вратига – партенолид. В природният продукт Мигренон се съдържат над 0,4 мг партенолид. Процесът на стандартизация гарантира чистотата и ефективността на всяка капсула Мигренон. Основно предимство на Мигренон е високото качество на съставката, начина на получаване и фармацевтичната си форма. Съставката е получена чрез патентован процес на вакуум екстракция, която позволява 25 пъти по-висока концентрация в сравнение със стандартната процедура на извличане. При Мигренон за първи път се получава природен продукт с такава чистота и ефективност. Фармацевтичната форма – течна капсула, позволява бързо и цялостно усвояване на активната съставка.

Съставката на Mигренон – партенолид, потиска химичните реакции, водещи до развитие на мигренозното главоболие. Mигренон влияе положително и върху гладката мускулатура на съдовете, което има отношение към мигренозната болка. Mигренон се приема при мигренозно и други видове главоболие, като повлиява благоприятно пристъпите, както и силата на болката. Мигренон се дозира по 1 течна капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Дозировката е индивидуална и може да се адаптира според силата на мигренозната болка.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This