Ще ви запознаем с упражнения при мигрена, които действително помагат за овладяване на болката. Вижте ги и задължително ги включете в ежедневната си спортна рутина.

Упражнения при мигрена с доказан ефект

С помощта на следващите упражнения можете да отпуснете важни мускули, които са тясно свързани с мигренозното главоболие:

Отпускане на темпоромандибуларната става

Темпоромандибуларната става (ТМС) свързва долната челюст с черепа. Всички проблеми, които са свързани с нея, могат да доведат до поява на мигренозно главоболие. За да я отпуснете и да намалите риска от пристъп на мигрена, трябва да намерите мускулатурата на мандибулата. Лесно можете да го направите, като поставите показалци под ъгъла на челюстта. Ще го локализирате, като отворите и затворите няколко пъти уста. След като го откриете, започнете да правите кръгови движения с показалеца и средния пръст, докато почувствате отпускане.

Фасциална терапия чрез дърпане на уши

Фасцията е структура от съединителна тъкан, която се намира под кожата. Тя обгражда мускулите, кръвоносните съдове, нервите, и позволява гладкото плъзгане между тъканите. Проблемите във функцията ѝ могат да станат причина за мигренозен пристъп. Добър начин да се погрижите за нея, респективно да намалите риска от мигрена, е да приложите техниката „дърпане на уши“. За целта с палец и показалец издърпайте лобовете (меките части) на ушите надолу. Стремете се движението да е плавно и продължително. Единствено така ще отпуснете онази част от малкия мозък, която е пряко свъзана с мигренозното главоболие.

Сваляне на стреса с техниката 4-7-8 – едно от най-добрите упражнения при мигрена

Тази техника води към обща релаксация на цялото тяло. Изключително ефективна е за свалене на стреса – ключов фактор за появата на мигрена. За да я изпълните, поемете дълбоко въздух за 4 секунди, задръжте го за 7 секунди и издишайте бавно за 8 секунди. Освен че възвръща баланса в тялото, техниката стимулира блуждаещия нерв, което подобрява функция на много системи в тялото.

Усилване на ефекта от посочените упражнения при мигрена с доказано природно средство

Ефектът от предложените упражнения ще е още по-голям, ако успоредно приемате
Мигренон/Migrenon®. Това е природен продукт против главоболие и мигрена, който успешно се прилага за намаляване честотата и интензивността на болката. Неговото бързо и положително действие се дължи на активната съставка партенолид. Това е висококачествен стандартизиран екстракт от билката Моминска вратига (Tanacetum parthenium). Смята се, че попадайки в организма, партенолидът потиска химичните реакции, които водят до мигренозното главоболие. Освен това влияе положително върху гладката мускулатура на съдовете, което също има отношение към мигренозната болка.

Безспорно преимущество на Мигренон е, че се предлага в иновативни течни капсули (Solucaps), които позволяват по-бързо и цялостно усвояване на активната съставка, а оттам и по-мощен ефект. Дозировката е индивидуална и може да се адаптира според силата на болката. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This