Главоболието е едно от най-често срещаните състояния, затрудняващи начина на живот. В последните години се откроява нарастваща тенденция към главоболие и мигрена. За преодоляване на тези състояния помагат седем изпитани средства.

Активна физическа дейност

Лошата обмяна на веществата и ред други нарушени функции на организма са в следствие на недостатъчно движение. Заседналият начин на живот нанася много вреди. Една от тях е появата на главоболие и мигрена. Можем да ги избегнем със спорт, разходки, танци и други полезни активности.
Ежедневните упражнения, поне 30 минути на ден, са много полезни. При движение тялото отделя ендорфин (хормон на щастието). Той има способността да блокира рецепторите на болка.

Кафе в нормални дози

Кофеинът е алкалоид със съдоразширяващ и болкоуспокояващ ефект. С него обаче не бива да се прекалява. Обикновено е достатъчна една чаша кафе на ден. При хора с диагностицирана мигрена, високо кръвно налягане, бъбречни проблеми и други заболявания е добре като цяло да се внимава с тази напитка.

Достатъчен сън и почивка

Достатъчният сън и почивка носят спокойствие и отпускане на тялото. Те са едни от най-големите приятели на човек срещу главоболие. В правилни граници те могат значително да намалят дори силни пристъпи на мигрена. Доста хора практикуват медитация, за да се справят с мъчителните болки в главата.

Протягане на тялото

Редица изследвания посочват ползите от изтягане на тялото, например сутрин преди ставане. То е добър начин и срещу главоболие.
Схващането на части от тялото често води до притиснати нервни окончания, предизвикващи главоболие и мигрена.
Полезно е протягането и внимателното раздвижване на врата по няколко пъти на ден, особено при продължително стоене.

Пълноценно хранене

Пълноценното хранене е много важно средство срещу главоболие. Винаги трябва да се приемат достатъчно качествени и съобразени за индивидуалните потребности на организма хранителни вещества. Пропускането на закуска, обяд или вечеря може да доведе до спадане на кръвната захар, което е още една причина за главоболие.

Рационален прием на вода

Главоболие често настъпва при обезводняване. Затова е необходим прием на достатъчно вода през целия ден, според индивидуалната потребност на организма. Добре е да се пие по-често по чаша вода вместо по-голямо количество чак, когато прекалено много ожаднеем.

Прием на Мигрeнон/Migrenon®

Мигренон има доказано и изпитано действие при мигренозно и други видове главоболие. Висококачественият екстракт от Tanacetum parthenium (Моминска вратига) действа благоприятно срещу чести пристъпи на мигрена. Мигренон е природен продукт с висока чистота и ефективност.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This