Търсенето на методи за трайно и безопасно лечение на мигрена води до различни и често изненадващи данни. Сред най-обещаващите открития в последните години се нарежда информацията, публикувана в специализирания журнал за медицински и хуманитарни проучвания Springer open. В публикувано там изследване, посветено на мигрената и силното хронично главоболие, се дава нова надежда на хората, страдащи от мигрена. Според авторите отказването на кафето може да има благоприятен ефект, съпоставим с този на някои лекарства за мигрена.

Пробив в търсенето на трайно лечение на мигрена, който е лесно приложим и с бърз ефект

Отдавна е известно, че консумацията на някои храни и напитки е сред водещите причини за мигрена. Кафето и кофеиновите напитки като цяло попадат в тази група.

Много от болкоуспокояващите медикаменти, прилагани при мигренозен пристъп съдържат кофеин. В миналото малки дози от него са давани за подпомагане справянето със силно болезнени пристъпи. Днес обаче се знае, че постоянният прием на кофеин силно затруднява лечението на хронична мигрена. Нещо повече – окончателното отказване на кафето и другите кофеинови напитки повишава ефективността от прилаганото при мигрена лечение.

Споменатото в началото на материала изследване е проведено от научен екип в Сеул (Южна Корея). Изследвани са 108 души, страдащи от мигрена. Успоредно със стандартно лечение на пациентите е препоръчано и преустановяване консумацията на кафе. Един месец по-късно са отчетени обнадеждаващи резултати:

  • от една страна, силата на мигренозното главоболие силно намалява
  • от друга страна, пристъпите са по-краткотрайни
  • в допълнение, нуждата от допълнителен прием на обезболяващи отпада

Кои продукти за лечение на мигрена са доказали ефективността си с времето?

Преустановяването на консумацията на кофеинови напитки подпомага справянето с мигрената, но само в комбинация с ефективна терапевтична схема. Сред продуктите за лечение на мигрена, на които може да се разчита за траен ефект, се нарежда Мигренон/Migrenon®. В състава му е включен пречистен и високоефективен партенолид. Мигренон е безопасен при продължителна употреба, а редовният прием на партенолид помага за оредяване на пристъпите и намаляване силата на мигренозното главоболие.

Ybilei_20-god_Borola_3

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This