Добре известно е, че при пристъп на мигрена оплакванията далеч не се ограничават само до силно главоболие. Проявите на заболяването са толкова разностранни, че основната борба на страдащите се насочва към търсене на отговор на най-важния въпрос – как се лекува мигрена?

Успешното лечение на мигрена е свързано основно с избягване приема на храни, провокиращи мигренозни пристъпи. Добре е да се знае обаче, че има и храни, които са доказано ефективни за разреждане пристъпите на мигрена във времето.

Как се лекува мигрена? 5 природни решения

Пристъпите на гадене, световъртеж и силно главоболие не може да се преборят единствено с хранителни продукти, но клиничната практика показва, че с правилните храни и хранителни добавки пристъпите на мигрена се разреждат значително във времето. В редовният прием на тези продукти се крие отговорът на важния въпрос – как се лекува мигрена.

1. По-мазните риби

Богатите на омега-3 мастни киселини видове риба помагат в борбата с възпалителните процеси в тялото. По-честата консумация на сьомга, риба тон и сардини помага за овладяване на характерните за мигрена симптоми.

2. Джинджифил

Коренът на джинджифила действа добре при гадене и другите стомашни прояви, съпътстващи мигренозния пристъп. Освен това джинджифилът забавя синтезата на простагландини. Това са липидни продукти, които стимулират мускулните съкращения и контролират реакцията на тялото към възпалителните реакции, предизвикващи мигренозната болка.

3. Спанак и други, богати на магнезий храни

Спанак, броколи, черен дроб, яйца, бадеми и бразилски орехи – всички те са богати на магнезий. Редовният му прием помага за редуциране на мигренозните пристъпи.

4. Семена от чия

Това е все по-често предлагана суперхрана, помагаща в борбата с мигрената. Освен че са богати на омега-3 мастни киселини и магнезий, семената от чия регулират кръвната захар и хидратацията на тялото. Така оказват комплексен ефект за намаляване силата на мигренозните пристъпи.

5. Мигренон

Специалистите в областта на мигрената са единодушни, че допълването на храната с правилни хранителни добавки помага за справяне със заболяването. Природният продукт Мигренон/Migrenon® предлага научно обосновано решение на въпроса как се лeкува мигрена. С приема на Мигренон се постига траен контрол върху мигренозните пристъпи. От една страна намалява силата на симптомите, а от друга – пристъпите на мигрена значително оредяват във времето.

Ybilei_20-god_Borola_3

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This