Какво трябва да знаем за мигрената?

Мигрена е вид хронично главоболие, от което страдат по-често жените, отколкото мъжете. При много хора състоянието се проявява за първи път в детството и тийнейджърската възраст, а при някои и в по-зряла възраст. Това е най-разпространеният вид главоболие в днешния свят, като съвременното схващане за него е, че то се дължи на комбинация от фактори – метаболитни нарушения, чувствителност към определени субстанции, стрес, нарушен сън, неправилно и нездравословно хранене, прекомерeн прием на аналгетици, недобра организация на труда на работното място и др. Редица проучвания показват, че мигрената спохожда около три пъти повече жените, отколкото мъжете, и именно поради това често се нарича женско главоболие.

Мигрена – как да познаем това главоболие?

Пристъпите на мигрена обикновено са от умерени към по-тежки по интензитет. Болката е пулсираща и често се локализира в едната половина на главата като по-рядко е двустранна. Продължителността на главоболието може да бъде от 4 до 72 часа. Възможно е пристъпите да са свързани и с чувствителност към светлина, шум или миризми. Но като цяло гаденето е най-често срещаният симптом при страдащите от неприятното медицинско състояние. Напоследък се наблюдава тенденция на зачестяване на случаите с главоболие и това се обяснява с непрекъснатите промени в ежедневието ни и стреса, в който се намира обществото ни.

Как да си помогнем при мигрена?

Човек може сам да се научи да контролира заболяването като полага нужните усилия за това. Необходимо е пристъпът на главоболие да се атакува още в самото начало с някои превантивни мерки – подходящ хранителен режим, подобряване качеството на съня, достатъчна двигателна активност, масажи, йога, прием на качествени природни продукти и др. Помощни средства при мигрена са музико-терапията и арома-терапията.
Важно е да отбележим, че при хроничните състояния подходът трябва да е комплексен и насочен към това да се разредят пристъпите във времето.

Кой природeн продукт е доказано ефективен при мигрена?

Мигренон/Migrenon® е природен продукт с доказана ефективност при мигрена и други видове главоболие. Благодарение на активната си съставка (партенолид) Мигренон допринася за намаляване силата и честотата на мигренозните пристъпи. По този начин се повишава жизнеността и работоспособността. Предимството на Мигренон е, че може да се комбинира и с други аналгетици и лекарства за мигрена, предписани от вашия лекар.

Ybilei_20-god_Borola_3

Save

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This