Кои са най-известните методи за облекчаване на главоболието?

Учените са открили множество начини за ограничаване на проявите на досадното главоболие. Такива са намаляване употребата на алкохолни напитки, тютюневи изделя и някои медикаменти, ограничаване на стреса, осигуряване на достатъчно време за почивка, прилагане на ароматерапия и т.н. Има обаче и един не толкова разпространен метод за борба с болките в главата.

Йогата в помощ на страдащите от главоболие

Много хора свързват думата йога с успокоение на духа и тялото. Тя наистина помага за осъществяването на тази цел, но нейните предимства далеч не се изчерпват само с това. Практикуването на йога е един от начините за поддържане на отлично здраве, но може би малко от вас са се замисляли, че тя може да ни помогне да овладеем и неприятното главоболие. Опитайте сами тези 4 йога упражнения и се уверете на практика в истиността на това твърдение. Ето ги и тях.

Орлови ръце

Тази поза е ефективна не само при главоболие, но и за отпускане на напрежението в раменете. Изпълнява се в изправено или седнало положение. Изпънете встрани ръцете си, след това ги протегнете напред. Свийте ги в лактите пред гърдите си и ги усучете като се опитвате да опрете една до друга дланите си.

Детска поза

Застанете на колене и се наведете с плавни движения напред, държейки ръцете си изпънати на нивото на шията, докато челото ви не опре пода. Тази поза облекчава напрежението в гърба и по този начин помага да се справим с главоболието.

Котешки гръб

Опрете дланите и коленете си на пода и извийте нагоре гръбнака си като през това време вдишвате дълбоко. Издишайте докато се връщате в изходно положение. С помощта на тази поза се раздвижват прешлените, между които се е натрупало напрежението през деня. След като то изчезне, главоболието ще намалее постепенно.

Крака на стената

Изпънете и опрете краката си успоредно на стената, като за удобство подложите възглавница под кръста си. Останете така за няколко минути.

Как да увеличим ефекта от изпълняването на тези йога упражнения?

Подходящо средство за тази цел е Мигренон/Migrenon®. Редовният му прием повлиява благоприятно различни видове главоболие. Активната съставка на продукта – висококачествен стандартизиран екстракт от билката моминска вратига – партенолид, от много години се използва като средство за преодоляване на главоболието. Мигренон понижава честотата и силата на главоболието.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This