Според лекарите главоболието е едно от най-често срещаните страдания, които засягат нашето тяло. Стресът, напрежението и динамичния начин на живот, който водят повечето хора в наши дни имат огромно значение за появата на чести болки в областта на главата. Болкоуспокояващите лекарства са едни от най-популярните в домашната аптечка. Първото нещо, към което „посягаме“ при главоболие и зъбобол са обезболяващите средства (аналгетици), чийто списък е дълъг. Най-популярното сред тях разбира се остава аналгинът. Знаем ли обаче, че прекомерната употреба на аналгетици може да провокира главоболие?

Този парадокс е наречен от учените лекарствено главоболие. Това е една от причините Световната здравна организация да излезе със становище, че употребата на аналгетици трябва да бъде сведена до минимум. От друга страна страничните ефекти на аналгетиците не са никак малко. Според различни проучвания честият прием на обезболяващи средства води до потискане функцията на костния мозък.

Болките, предизвикани от продължителния прием на аналгетици се появяват ежедневно като болния усеща главоболие още със събуждането си. Обикновено болката се запазва през целия ден, като понякога се променя само нейната сила – слаба, умерена, тъпа или двустранна. Ако не се вземе лекарство болката се усилва значително, а след приемане на таблетка тя не изчезва напълно и отслабва за кратък период от време. Този тип главоболие е характерно за начална форма на зависимост към аналгетици като болките се появяват няколко месеца след честия прием на лекарствените средства.

Най-уязвими към поява на лекарствено главоболие са хората, страдащи от мигрена.

При тях болкоуспокояващите лекарства нерядко се превръщат в „наркотик”. Лекарите са категорични, че това не е най-добрия начин за решаване на проблема, свързан с неприятното страдание.

Вече съществува разумна алтернатива на медикаментозното лечение, с която неприятните симптоми, съпътстващи мигрената може да бъдат овладяни ефективно! Това е природния продукт Мигренон, който е абсолютно безопасен, дори при продължителна употреба. Доказано, е че Мигренон намалява честотата и тежестта на мигренозните пpиcтъпи и подобрява качеството на живот.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This