Студените дни са идеални за чаша чай при мигрена. В следващите редове споделяме няколко изпитани рецепти за запарки, които спират болката.

Чай при мигрена от цитрусови семки

Запарката от семена на портокал, лимон и мандарина е отличен домашен лек при мигрена. Това съвсем не е случайно! Този чай е богат на антиоксиданти, флавоноиди и естествени противовъзпалителни вещества, които помагат в борбата с мигренозното главоболие. За приготвянето му са нужни 10 семки от портокал, 10 – от лимон и 10 от мандарина. Семената се слагат във фурната, докато изсъхнат напълно. След това се смилат на прах в блендера и се съхраняват в плътно затворен стъклен съд. При нужда 1 ч.л. от праха се слага в чаена чаша и се залива с вряла вода. Течността се покрива, оставя се да изстине и се прецежда. Пие се 30 минути преди хранене по време на мигренозното главоболие.

Чай от лайка, невен и лимонова трева

Комбинацията от лайка, невен и лимонова трева е изключително добра за облекчаване на мигрена от стрес и напрежение. Има обяснение за това и то е, че тези три лековити растения имат силно изразено успокояващо и релаксиращо действие.

За чая са необходими по 1 шепа лайка, невен и лимонова трева. Билките се слагат в 1 л вряща вода. Съдът се маха от котлона и се покрива с похлупак. След 15 минути течността се прецежда и се пие, докато е топла. Може да се подслади с малко мед.

Чай от лайка

Редици клинични проучвания показват, че лайката притежава определен седативен (успокоителен) ефект и помага за овладяване на мигрената. В допълнение веществата в лековитата билка стимулират кръвообращението и спомагат за облекчаване на мускулното напрежение и болката.

Приготвянето на чая е лесно – 1 ч.л. лайка се добавя към 250 мл вряла вода. Течността се покрива и престоява 10 минути. Прецежда се и се пие няколко поредни дни до усещане на подобрение.

За усилване ефекта на чай при мигрена специалистите невролози у нас препоръчват…

Мигренон/Migrenon® – продукт, вдъхновен от природата, който:

Това е възможно благодарение на активната съставка партенолид.

Партенолидът е стандартизиран екстракт от билката Моминска вратига (Tanacetum parthenium). Той е сочен като най-надеждният билков агент за профилактика и овладяване на мигренозни епизоди. Получен е чрез патентован процес на вакуум екстракция. Така е постигната 25 пъти по-висока концентрация в сравнение със стандартната процедура на извличане.

Ефективността на продукта е усилена допълнително от иновативните течни капсули (Solucaps), които осигуряват по-пълно и цялостно усвояване на активната съставка.

Няма данни за нежелани ефекти. Има отлична поносимост. Подходящ за продължителен прием. Дозировката може да се адаптира според силата на болката.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This