При страдащите от мигрена един от честите „виновници“ за мъчителен пристъп на главоболие се оказва приемът на определени храни. За щастие има и такива, които помагат срещу мигренозна атака. Ето защо, освен какво да избягваме, трябва да сме наясно и кои продукти заслужават да бъдат добавени към ежедневното меню. Подходящите храни може да са от полза за намаляване на броя или тежестта на мигренозните пристъпи или други видове главоболие. С най-много потенциални благоприятни ефекти се свързват плодовете и зеленчуците, като вероятно това се дължи на високото съдържание на вода, витамини и минерали в състава им. Вижте повече.

Банан

Бананът е перфектен заместител на похапванията на преработени сладкиши, защото е едновременно хранителен и вкусен. Същевременно консумацията на този плод се свързва с известни ползи за предотвратяване на мигренозен пристъп или епизод на хипогликемия, който може да доведе до главоболие. Бананите са чудесна храна за бързо възстановяване на енергията и са с високо съдържание на магнезий. Този елемент се свързва със специални ползи за успокояване на стреса, подобряване на концентрацията и паметта.

Диня

Похапването на диня може би е най-лесния и вкусен начин да поддържаме организма хидратиран през лятото! Този плод съдържа рекордно високите 92% вода, а набавянето на достатъчно течности е от съществено значение за правилното функциониране на организма и за превенция на мигренозното главоболие. Според данни на Американската фондация за мигрена един на всеки трима души, страдащи от мигренозни атаки, споделя, че дехидратацията е отключващ фактор.

Ядки и семена

Дефицитът на магнезий е една от най-честите причини, свързани с храненето, за клъстерно главоболие. Ето защо предотвратяването му е свързано с включването на достатъчно храни, богати на магнезий, в ежедневното меню. Лененото семе, кашу, покълналите тиквени семки и семената от чиа са добри източници на магнезий. Тиквените семки също така са с високо съдържание на фибри, което ги прави отлични за превенция на констипация. Това стомашно-чревно неразположение се счита, че може да бъде свързано с пристъпите на мигрена.

Броколи – в списъка с храни, които помагат при менструално главоболие

Промените в нивата на хормоните могат да доведат до главоболие, особено при жени с менструална мигрена. Спадът в нивата на естроген точно преди менструацията може да отключи болезнена мигренозна атака. Тъй като приемът на кръстоцветни зеленчуци влияе върху нивата на естроген, дамите с менструална мигрена си струва да ги добавят към менюто. Ползите се дължат на фитоестрогените в състава им, които проявят действие подобно на женските полови хормони естрогени. Представители на кръстоцветните зеленчуци са броколи, брюкселско зеле, къдраво зеле и др.

Към тези храни при главоболие добавете прием на доказан природен продукт

За целта страдащите от мигрена у нас могат да се доверят на Мигренон / Migrenon®. Продуктът е изцяло природно средство, което се справя успешно с мигрената и други видове болезнено главоболие. Благоприятното действие се дължи на висококачествения стандартизиран екстракт от Моминска вратига под формата на активното вещество партенолид. По естествен механизъм то потиска химични реакции, предизвикващи мигрена. Повлиява силата на мигренозната болка, продължителността на атаката и придружаващите неразположения, като гадене и повръщане.

Продуктът се приема по 1 течна капсула до 3 пъти дневно. При силна болка може да се приеме 1 капсула допълнително. Има добра поносимост дори при продължителна употреба.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This