Мъчителното главоболие рано сутрин е сред най-неприятните прояви на мигрена. Ако сутрешната мигрена е често срещано явление, може значително да влоши продуктивността и качеството на живот на засегнатите. Другите оплаквания, които подсказват, че се борите с мигренозен пристъп, а не обикновено главоболие, включват повишена чувствителност към светлина, шум и миризми, позиви за гадене и повръщане, замаяност и замъглено зрение. Въпреки че причините за мигрена са строго индивидуални, споделяме някои от факторите, които често провокират главоболие сутрин.

Проблеми със съня – причина за главоболие сутрин

Проучване показва, че нарушенията на съня повлияват както количеството, така и качеството на нощната отмора. Недоспиването може да повиши честотата на мигренозните атаки. Сънят има изключително важна роля и до голяма степен определя функционирането на организма на следващия ден. По време на сън се освобождаваме от метаболитни отпадъци, които могат да се натрупат в мозъка. Учените предполагат, че ако процеси като тези бъдат възпрепятствани, това може да доведе до главоболия, включително рано сутрин.

Дехидратация

Хидратацията играе ключова роля за предотвратяване на мигрена. Трайната дехидратация може да бъде причина не само за отключване на пореден мигренозен пристъп, но и за поява на мигрена при хора, които до момента не са се сблъсквали с мъчителните пристъпи на главоболие. Когато организмът е обезводнен се изменя вискозитета и течливостта на кръвта. Това оказва значително влияние върху състоянието на кръвоносните съдове. Именно промени в процесите на свиване и отпускане на съдовете са в основата на мигренозните пристъпи.

Прекаляване с кафето

Срещу главоболие е важно да се регулира дневния прием на кофеин. Когато пиете много кафе един ден и след това не изпиете същото количество на следващия ден, може да развиете мигрена поради рязкото спадане в нивата на кофеин в кръвта. Експертите не отричат категорично приема на кафе, но препоръчват дневната доза да е около 100-150 мг или една чаша. Дори се счита, че в тази норма кафето може да е от полза при мигрена, благодарение на способността на кофеина да облекчава болката.

А ето и какво е природното решение срещу главоболие сутрин

Независимо от причините за мигренозната болка природата има лек! Той се нарича Мигренон / Migrenon®. Природното средство успешно повлиява както мигренозното, така и други видове главоболие. Намалява тежестта на болката, честотата на пристъпите, овладява гаденето и повръщането при мигренозна атака. Безотказното действие се дължи на висококачествения стандартизиран екстракт от Моминска вратига. Активното вещество в него – партенолид, е считано за мощно природно средство за предотвратяване и овладяване на мигрена. По напълно естествен механизъм партенолидът потиска химичните реакции, водещи до мигренозен пристъп. Повлиява още гладката мускулатура на съдовете, като се смята, че това има отношение към мигренозната болка.

Продуктът може да се приема и в комбинация с други медикаменти срещу мигрена. Има добра поносимост и висок профил на безопасност при продължителна употреба.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This