Докато обикновеното главоболие може да отмине от само себе си, то при чести мигрени, страдащите обикновено се нуждаят от по-сериозна терапия. Счита се, че около 12% от населението е с мигренозно главоболие. Пристъпите на мигрена може да продължат часове или дори дни и значително да влошат качеството на живот. За щастие има подходи, които се борят срещу мъчителните оплаквания и честотата на мигренозните атаки. В следващите редове споделяме повече как терапиите, базирани на охлаждане, работят срещу главоболието.

Повече за любопитния терапевтичен подход

Съществуват няколко терапевтични подхода при мигрена, които използват ниските температури за намаляване на признаците и симптомите на болка и възпаление. „Студената“ терапия се прилага сред спортисти, пациенти с артрит и при редица други състояния, които причиняват силно подуване и болка.

При мигрена ниската температура помага чрез действие в няколко направления. Прилагането на охлаждащо средство при мигрена може да намали възпалението в кръвоносните съдове и нервите. Ограничаването на притока на кръв към мозъка, наричано също вазоконстрикция, помага за свиване на кръвоносните съдове близо до повърхността на кожата. Стесняването на кръвоносните съдове може да намали пулсиращите усещания, причинени от мигренозно главоболие.

Когато студен компрес или друго охлаждащо средство се прилага върху повърхността на кожата, се предизвиква усещане за изтръпване, което в крайна сметка може да успокои главоболието.

Охлаждането може да помогне още за успокояване на нервната система. Процедурата действа чрез намаляване на стреса и напрежението, които могат да причинят мигренозно главоболие. Нервното напрежение води до стягане на мускулите на врата и раменете, което допринася за мигренозно главоболие.

Домашни терапевтични охлаждащи средства при мигрена

Има няколко домашни стратегии за охлаждане, които си струва да опитате за облекчаване на мигренозната болка. Поставянето на пакет с лед зад врата или на челото може да бъде ефективен подход за облекчаване на оплакванията. Задръжте поне 10 минути, за да може методът да подейства за облекчаване на болката.

Релаксирането в студена вана или вземането на хладен душ може да намали възпалението в цялото тяло и на свой ред да успокои нервната система. Така се намалява болката при мигрена. Процедурата може да се повтори няколко пъти на ден.

Не на последно място, е доказано, че етеричните масла от мента и евкалипт значително намаляват болката при мигрена. Ментолът намалява интензивността на главоболието поради охлаждащия ефект върху невроните в мозъка. Благодарение на това свойство тези средства могат да облекчат болката почти мигновено.

Природна терапия при мигрени с доказан ефект

Много наши опитни специалисти препоръчват Мигренон / Migrenon® за овладяване на чести мигрени. Продуктът оказва благоприятно влияние върху силата и честотата на мигренозното главоболие. Способността да подобрява качеството на живот се дължи на активната съставка партенолид (над 0.43 мг във всяка течна капсула).

Партенолидът е стандартизиран екстракт от билката Моминска вратига (Tanacetum parthenium), която е известна с антимигренозния си ефект. Смята се, че потиска химичните реакции, водещи до мигренозно главоболие.

Продуктът е практически безопасен. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. Иновативните течни капсули (Solucaps) осигуряват по-бързо и цялостно усвояване на съставката от организма. Наличен е в аптеките без лекарско предписание. Може да бъде поръчан и от онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This