Хората, страдащи от мигренозно главоболие често не могат да водят пълноценен живот заради неразположенията, които го съпровождат. Намаляване интензитета на изтощителната болка и облекчаване на дискомфорта е пътешествие, което не винаги е леко. Затова и в тази статия ще предложим различни стратегии за справяне със състоянието мигренозно главоболие, възвръщайки контрола върху вашия живот.

Разбиране на причините за мигренозно главоболие – важно за неговото облекчаване

Проучване на разнообразния набор от тригери, които могат да ускорят пристъпите на мигрена, е от съществено значение за неговото намаляване. Те могат да са свързани с факторите на околната среда, с неправилно хранене и заради някои хормонални колебания. Разбирайки кои са вашите „дразнители“ може да е първа стъпка по пътя за по-добър живот без болка.

Редуциране на стреса за намаляване на мигренозно главоболие

Стресът е основен враг и отключващ фактор за мигренозно главоболие. Обяснението идва от факта, че когато човек е под постоянно напрежение, организма отделя хормони на стреса като кортизол и адреналин, които предизвикват мигрена. За щастие има какво да се направи и е доказано, че техники за управление на стреса като дълбоко дишане, медитация и прогресивна мускулна релаксация спомагат за намаляване честотата и интензитета на мигренозните пристъпи. Редовно практикувани, те постепенно елиминират стреса, а така и един от тригерите за мигренозно главоболие.

Прием на храни, богати на витамини и хранителни вещества за редуциране на мигренозно главоболие

Според някои проучвания хората, които страдат от тежки мигрени консумират храни бедни на витамини и хранителни вещества. В групата с хранителни дефицити попадат селен, калий, магнезий, фолиева киселина, витамин С, витамин К, витамин В6 и витамин В12. За по-тежки пристъпи на мигрена допринася главно недостигът на витамините от група В и магнезий. Най-добрият начин да направите промени в диетата си, е с храни богати на тези вещества. За да си набавите необходимите количества селен например се препоръчва редовна консумация на риба, особено сьомга, риба тон, треска и скумрия, черен дроб и яйчен жълтък. Не забравяйте и за магнезия, който се свързва със специални ползи за успокояване на стреса, подпомагане на концентрацията и подобряване на паметта. Най-богатите на магнезий храни включват бадеми, какао, пълнозърнести храни и морски дарове. А що се отнася до витамини от групата B, тях може да откриете в миди, пълнозърнести култури, зеленолистни растения, миди, черен дроб и др.

Създаване на здравословни навици за сън при мигренозно главоболие

Поддържането на редовен график на съня е от решаващо значение за предотвратяването на мигрена. Стремете се към седем до девет часа качествен сън всяка нощ и установете релаксираща рутина за лягане, за да сигнализирате на тялото си, че е време да се отпуснете. Създайте комфортна среда за сън, като поддържате спалнята си хладна, тъмна и тиха. Постоянните модели на сън могат да помогнат за регулиране на вътрешния часовник на тялото, намалявайки риска от мигренозно главоболие.

Качествен природен продукт в помощ за намаляване на мигренозно главоболие

Мигренон / Migrenon® е натуралното решение с доказан ефект срещу мигрена. Активната съставка партенолид – екстракт от билката Моминска вратига разрежда и дори предотвратява мигренозните атаки. Освен, че повлиява благоприятно главоболието, партенолидът спира гаденето и повръщането. Влияе положително върху гладката мускулатура на съдовете, което има отношение към мигренозната болка. Продуктът е напълно безопасен и е подходящ за продължителна употреба. Приема се по 1 течна капсула (Solucaps) до 3 пъти дневно, след хранене. При необходимост дозировката може да се адаптира според тежестта на състоянието и съпровождащите симптоми.

Можете да го откриете в аптеките в страната или онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This