Хората, които се борят с мигрена, нямат право на неправилни решения в стремежа за овладяване на заболяването. Всяка грешна стъпка при тях създава риск от поява на нови пристъпи на силно главоболие и тежки придружаващи симптоми.
Според специалистите, търсещи успешни методи за лечение на мигрена, може да се посочат 4 големи грешки, които страдащите от мигрена най-често правят.

Най-честите грешки на хората с мигрена

1. Изчакване преди да се вземат мерки. Много хора погрешно смятат, че мигрената е само моментно състояние, което с времето ще отшуми. Истината е, че мигрената е хронично заболяване. В някои случаи пристъпите са редки, но появили се веднъж, следващата им атака е само въпрос на време. Затова навременните мерки срещу мигрената са от ключово значение.

2. Взимане на високи дози лекарства против главоболие. Първата реакция при поява на мигренозен пристъп е свързана с прием на болкоуспокояващи лекарства. Мигренозната болка в повечето случаи е много силна и рядко се повлиява от стандартните дози от тези медикаменти. Освен това след преминаване на действието им, болката неминуемо се завръща.

3. Лекуване само на симптомите на мигрена. За трайно овладяване на мигрената е необходимо да се търси не симптоматично лечение, а успешни превантивни мерки. Борбата с мигрената се води отдавна и вече са разработени достатъчно ефективни превантивни средства.

4. Считате, че сте опитали вече всичко. Мигрената е сред най-упоритите и трудни за трайно овладяване заболявания. За справяне със състоянието се прилагат широк спектър от лекарства и медицински процедури (поставяне на ботокс, ароматерапия и др.). Много пациенти опитват различни методи за лечение и липсата на ефект лесно ги разколебава.
Важно е да се разчита на лекарски съвет за назначаване на ефективна терапия според личните нужди на всеки.

Край на търсенето на успешно лечение на мигрена! Ефективно решение, подходящо за всеки засегнат!

Клиничните проучвания доказват, че приемът на Мигренон/Migrenon® помага ефективно за трайно овладяване пристъпите на мигрена. Благоприятното действие се дължи на включения партенолид – природен екстракт, познат от древността с добрия си ефект срещу мигрена.

Мигренон помага за справяне с мигрената и приемът му доказва, че всеки може да овладее това коварно заболяване, стига да се намери правилния подход към него.

 

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This