Мигрената е непредвидимо заболяване. Може да отсъства с месеци, а след това да не ви даде спокойствие дни наред. Независимо дали атакува често или рядко силното мигренозно главоболие е бреме, което вгорчава живота на страдащите. Търсенето на методи за успешно лечение на мигрена и за преодоляване на тежките симптоми продължава. Има ли готова алтернатива?

За намаляване на силното мигренозно главоболие

Ще ви представим няколко полезни навици, с които бихте могли да намалите силата на мигренозното главоболие. Хората, които са ги усвоили, са учудени от това колко ефективно облекчават състоянието им.

1. Хидратирайте се. Опитайте се да балансирате приема и изразходването на течности. През летния сезон последното нещо, от което се нуждаят хората с мигрена е дехидратиране. То е един от отключващите пристъпи фактори и сериозно допринася за силното мигренозно главоболие.

2. Практикувайте йога. Тази техника помага за справяне със стреса – още един от провокиращите мигрена фактори. Освен това йогата помага за уравновесяване на дишането и възприемането на дихателни техники, които се препоръчват от специалистите за справяне с мигрена.

3. Опитвайте се да подобрите съня си. От значение за намаляване на мигренозното главоболие са и качеството, и количеството на съня. Избягвайте всякакъв род прояви, които водят до нарушения и проблеми със съня.

4. Подбирайте внмателно храната си. Разчитайте на пресни и добивани при чисти условия сезонни храни. Колкото по-малко преработвана е храната, която ядете, колкото по-малко пикантна е тя, толкова по-леко ще протичат пристъпите на мигрена и по-слабо ще бъде мигренозното главоболие.

5. Определете си място, където да се “скривате”, когато усетите наближаващия пристъп. Място, което ви изолира от силни шумове и светлини, където ще сте неуловими за стреса и напрягащи съзнанието ви ситуации.

Тези дейности не спират окончателно пристъпите и не елиминират напълно мгренозното главоболие, но водят до изключително надеждни резултати по отношение на оредяване на проявите и намаляване на главоболието при почти всеки, който ги практикува. Важно за успешното справяне с мигрена е поставянето на малки и постижими цели. Възприемането на тези навици е голяма стъпка в тази посока.

Какво друго е необходимо за справяне с мигренозното главоболие?

Множество отзиви от доволни пациенти и препоръките на водещи родни специалисти сочат, че с голям успех у нас се прилага природният продукт Мигренон/Migrenon®. В състава му е включен партенолид, извлечен от растението Tanacetum parthenium. Партенолид от древността се ползва за оредяване на пристъпите и намаляване силата на мигренозното главоболие. Мигренон е висококачествено средство, с което всеки може да си осигури живот без главоболие.

Ybilei_20-god_Borola_3

Save

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This