Стилът на живот определя до голяма степен факторите, които отключват появата на главоболие и дори мигрена. Ежедневието ни, нашите навици и поведение са много важни относно стреса и ред други негативни поводи за главоболие. Ето защо можем да си помогнем много, ако разчитаме на следващите много ценни мерки.

Да превърнем стреса и трудностите във възможност, а не в притеснение и повод за главоболие

В днешното динамично ежедневие и безбройните отговорности е много по-лесно да позволим на стреса да окаже негативно влияние върху здравето ни. Ако таксито закъснее например, сме готови да се притесним, да се ядосаме, в главата ни да нахлуят представи за неблагоприятни последици. И все пак освен с прояви като главоболие и тревожност, едва ли ще променим нещата. По-скоро можем да запазим спокойствие и да преценим ползите от ситуацията. Навярно можем да извикаме друго такси за сметка на закъснялото. Да свършим нещо полезно, докато чакаме. И ред други ползотворни дейности. Ние не сме виновни, че таксито е закъсняло. Може би следващият път ще го ползваме със запазване от предния ден или ще подходим различно. А и ето още един повод за разговор с приятели и разтуха!

Браним скъпоценното време за сън и почивка

Това е един безпогрешен начин да се справим с главоболието и дори силните мигренозни пристъпи. Тялото и психиката ни се отпускат и зареждат с енергия най-добре с необходимата почивка и сън. Качественият сън трябва да е неизменна част от нашия живот, за да бъде той пълноценен. Останалата част от почивката ни можем да избираме според желанията си – да четем книга, да слушаме музика, да гледаме хубав филм… Полезно е да умеем да почиваме и активно – да се движим достатъчно, да релаксираме на спокойствие сред природата и да се разтушим с приятна приятелска компания.

Храним се спокойно и балансирано

Когато се храним е добре да правим това спокойно, без да бързаме. Нека менюто да е добре балансирано и според необходимостта на организма. И разбира се, трябва да приемаме достатъчно количество вода.

За спокоен и пълноценен живот без главоболие имаме под ръка Мигренон/Migrenon®

Всеки съвременен човек, който иска да се предпази или избави от главоболие и мигрена, може да разчита на Мигренон. Той е изцяло естествен и безвреден природен продукт, подходящ за продължителна употреба. Бързо се усвоява от организма и проявява своя облекчителен и благоприятен ефект срещу различните видове главоболие.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This