Както неведнъж сме посочвали мигрената е едно от най-мистериозните медицински състояния. Причините за отключване на мигренозен пристъп може да бъдат от най-различно естество – хормонални промени, определени храни и напитки, атмосферни условия – списъкът е дълъг. Нови причини за мигрена продължават да бъдат установявани непрекъснато на база на множество проучвания, като сред тях се посочва и алергията.

Алергия – по какъв начин предизвиква пристъп на мигрена?

Връзката между тези две състояния е сложна и специалистите все още се опитват да я разгадаят. До този момент са стигнали до извода, че нервната, ендокринната и имунната система играят роля в тази взаимовръзка.

Ако страдате от мигренозни пристъпи, това означава, че имате чувствителна нервна система. Тялото ви реагира на промени, които смята за заплаха.

Освен това, ако се излагате на въздействието на алергени, имунната система освобождава определени химикали. Те от своя страна стесняват кръвоносните съдове, което е предпоставка за поява на мигрена.

Ако сте предразположени към пристъпи на мигрена, болката може да е по-силно изразена в сезона на алергиите. Някои хора могат да получат пристъп на мигрена дори от агент, който обикновено не се смята за алерген, като парфюм, миризма на гориво, цигарен дим или промени във времето и атмосферното налягане.

Симптоми на мигрена, причинена от алергия

  • Болка в синусите (в областта на скулите и челото)
  • Пулсиращо или „пронизващо“ главоболие, което често е едностранно
  • Гадене и позиви за повръщане

Симптомите могат да се влошат, ако сте изложени на ярка светлина. Много вероятно е да страдате от чести пристъпи на мигрена през пролетта и лятото, когато външните алергени са в разгара си.

Природно решение за трайно овладяване на мигренозен пристъп, причинен от алергия

Първото и най-важно условие в случая е да овладеете алергичните реакции на организма, което може да разреди и пристъпите на мигрена. Също така е добре да намалите излагането на алергени, ако сте наясно кои са те. Успоредно с това приемът на Мигренон/Migrenon® значително намалява честотата, силата и интензитета на мигренозните пристъпи.

Мигренон е чист и изцяло натурален продукт, който се препоръчва при мигрена и други видове главоболие, както и при ревматични болки, спазми на гладката мускулатура и висока температура.

Мигренон съдържа партенолид, извлечен от билката Моминска вратига – доказано средство срещу мигрена, което помага за намаляване силата на мигренозното главоболие и за значително оредяване пристъпите на мигрена.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This