Един от най-уважаваните и авторитетни медицински журнали в света – The Lancet – публикува интересни данни от проведено глобално проучване на тема Мигрена и мигренозно главоболие. Данните са събирани в продължение на 15 години в периода 2000-2015 г. Проучването е посветено на влиянието на мигрената и свързаното с нея силно главоболие върху трудоспособността на засегнатите.

Един от големите парадокси, който проучването разкрива и който учените поставят на дневен ред е: защо мигрената продължава да бъде толкова сериозен омаломощаващ фактор, при условие че вече са разработени ефективни продукти за овладяване на силното мигренозно главоболие? Този парадокс е поводът да представим данните от проучването на мигрената и един ефективен продукт за лечение на мигрена, който специалистите препоръчват.

Мигрена и мигренозно главоболие

Повод за провеждане на въпросното проучване е фактът, че състоянието мигрена дотогава не е получавало необходимото внимание в научните среди и в обществения живот. Мигрената е била добре проучена по отношение на симптомите, но не и във връзка с огромния й ефект върху трудоспособността и общото състояние на засегнатите.

В хода на проучването ролята на хроничната мигрена като причина за нетрудоспособност все повече се затвърждава. От сериозен фактор в това отношение, както се е разглеждала в началото, 15 години по-късно мигрената се утвърждава като третата водеща причина за намалена трудоспособност. За проучването са събирани данни от над 100 държави и са взети под внимание повече от 300 типа заболявания.

Водещата роля на мигрената като фактор, влошаващ продуктивността на човека, е довело до стартиране на т.нар. Глобална кампания срещу мигрената и мигренозното главоболие. Целта на кампанията е запознаване на страдащите от мигрена с новостите в лечението на това заболяване. Според учените вече са разработени достатъчно ефективни средства за овладяването й. Те са твърдо решени не само да премахнат мигрената от списъка с причини за намалена трудоспособност, но и да помогнат на пациентите да овладеят всички нейни прояви, включително силното мигренозно главоболие.

Партенолид – природното оръжие за трайно лечение на мигрена

Сред най-ефективните предлагани днес средства за лечение на мигрена учените посочват партенолид – продукт, извлечен от билката моминска вратига. Приемът на партенолид помага за намаляване силата на мигренозното главоболие и за значително оредяване пристъпите на мигрена.

Оптимално съдържание на партенолид е включено в състава на природния продукт Мигренон/Migrenon®. Той е сред водещите продукти срещу мигрена, предлагани у нас. Получил е признанието на много лекари и доволни пациенти, овладели успешно своята мигрена.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This