Има определени средства за мигрена, които трябва да съдържа вашият „комплект за първа помощ”. Вижте с кои да се сдобиете!

Помощни средства за мигрена, които да са на разположение у дома ви

  • Затъмняващи завеси или щори

При мигренозен пристъп последното място, на което искате да бъдете, е стая, огряна от силна слънчева светлина. В тази връзка, поставете на прозорците в спалнята или друга стая у дома затъмняващи завеси или щори. Те ще ви осигурят нужния комфорт при мигренозна атака.

  • Маска за очи

Ако изпитвате силна фоточувствителност преди или по време на пристъп на мигрена, маската за очи може да бъде животоспасяващо средство. Поставянето ѝ при мигренозна атака блокира дразнещите светлини и допринася за пълноценно отпочиване и възстановяване.

  • Студени компреси и затоплящи средства

Много хора с мигрена споделят, че изпитват облекчение на неразположенията след поставяне на студен или топъл компрес. За това винаги имайте готови варианти у дома. Те могат да бъдат под формата на пакети с лед, изстудени хавлии, затоплящи бутилки или специални подложки.

Помощни средства срещу мигрена, които да носите със себе си

  • Бутилка с вода

Ако не сте свикнали да носите бутилка вода със себе си, поставете си за цел да придобиете този полезен навик. Набавянето на достатъчно вода може да предотврати тежката мигренозна атака, както и да облекчи болката при пристъп. Удачно е да заложите на бутилка за вода с инфузер. Към нея можете да добавите лимон, листа мента или джинджифил.

  • Малки закуски

Пропускането на основните хранения може да предизвика мигренозен пристъп. За това винаги носете в себе си нещо малко за бързо хапване – сурови ядки, сушени или пресни плодове, сандвич или друга малка закуска. Те ще ви заредят с енергия и ще ви помогнат да преодолеете гаденето.

  • Слънчеви очила

Тъмните слънчеви очила са подръчният еквивалент на затъмняващите завеси. Изберете удобен чифт със затъмнени стъкла и висококачествена защита срещу слънчевите лъчи. Може да заложите и на слънчеви очила, предназначени за хора с мигрена.

Природен продукт срещу мигрена – задължителен за всяка лична аптечка

И в домашната аптечка, и под ръка – винаги имайте продукт срещу мигрена, на който можете да разчитате! В мощното действие на Мигренон/Migrenon® са убедени множество доволни потребители – доверете му се и вие! Продуктът представлява напълно натурално средство за облекчаване на мигрена и силно главоболие. Активното вещество в него е екстракт от билката Моминска вратига, под формата на партенолид. Съставката е получена чрез патентован процес на вакуум екстракция, който гарантира 25 пъти по-висока концентрация, в сравнение с други начини за извличане. Партенолидът в продукта е с гарантирано високо качество, чистота и мощен ефект. Съдейства за потискане на химичните реакции, отключващи мигренозно главоболие. Повлиява продължителността и честотата на пристъпите, облекчава болката, гаденето и повръщането.

Описаният продукт може да се приема в съчетание с медикаменти против мигрена. Дозировката му може да се адаптира според степента на мигренозна болка. Не притежава странични ефекти.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This