На пазара могат да се намерят много плодове, които помагат при мигрена. Вижте кои от тях ефективно се справят с пулсиращата болка в главата и се възползвайте от силата им.

Плодове при мигрена, които са ефективни срещу болката

Ябълка

Мигрената често е провокирана от натрупване на токсични продукти от обмяната на веществата в кръвта. Включването на ябълки в ежедневното меню е сред най-добрите начини за пречистване на плазмата. Яжте по една ябълка на гладно всяка сутрин, за да имате чиста кръв и да преборите режещата болка. В допълнение този плод ще ви помогне да контролирате апетита и да сте сити за по-дълго време.

Диня

Добрата хидратация е един от изпитаните начини за справяне с мигренозната болка. Динята е един от най-богатите на вода плодове (93% водно съдържание), които може да консумирате. Благодарение на основните рехидратиращи соли – калций, магнезий, калий и натрий, тя поддържа тялото добре хидратирано през целия ден. Допълнителен бонус е, че съдържа ликопен – вещество, което намалява негативния ефект на ултравиолетовите лъчи.

Ананас – един от слабо известните плодове при мигрена

Ананасът също е с високо съдържание на вода – около 87%. По тази причина е необходимо да го хапвате по-често при главоболие. Освен че стопира болката в главата, този тропически плод има редица ползи за здравето. Усорява метаболизма, подсилва имунитета, укрепва костите, подобрява зрението.

Лимон

Този цитрус е способен да намали болката при мигрена по две причини. Първата е, че има пречистващи кръвта свойства. Втората – има силно алкализиращ ефект върху тялото. Казано с други думи, помага на тялото да разгражда мазнините, които често са причина за отключване на мигренозен пристъп.

Любопитен факт е, че в миналото са слагали по половин лимон върху китките на страдащите от мигрена, за да спрат главоболието.

Банан

От престижната клиника Майо в САЩ препоръчват мигренозната болка да се облекчи с банан. Имайте предвид обаче, че вкусният плод не бива да се яде, а да се използва за направата на компрес. За целта поставете в банановата кора кубчета лед и наложете компреса на челото и шията. Престойте така 15-20 минути. Повторете процедурата 2-4 пъти дневно, за да почувствате облекчение.

Усилване на ефекта на посочените плодове при мигрена с доказано природно средство

Можете да спечелите войната с мигренозната болка, като комбинирате посочените плодове с прием на Мигренон/Migrenon®. Това е изцяло натурален продукт с научно доказан ефект срещу различни видове главоболие. Положителният ефект на Мигренон се дължи на активната съставка партенолид. Тя е извлечена от растението Моминска вратига, което има благопроятно действие при главоболие и мигрена. Фармацевтичната форма на продукта – иновативни течни капсули – гарантира бързото и цялостно усвояване на партенолида, респективно по-мощния му ефект.

Мигренон е напълно безопасен и има отлична поносимост. Дозировката може да се адаптира според силата на болката. Поръчайте го още сега на www.momo.bg.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This