Сексът, оргазмът и дори прегръдката са от полза за справяне с мигрената и главоболието. Това става ясно от проучвания. В следващите редове ще разберете повече.

Справяне с мигрената и главоболието с прояви на близост

Достигането на оргазъм действа като аналгетик при мигрена. Изтъква го д-р Аманда Елисън от университета в град Дърам, Северна Англия. В своята книга „Разцепление“ (Splitting) тя посочва, че половият акт е своеобразна серотонинова инжекция. Тук отваряме една скоба, че ниските нива на серотонин се свързват с по-висока честота на мигрена и други видове главоболие.

Д-р Елисън описва случаите на двама мъже на 61 и 47 години с клъстерно главоболие – най-редкият и най-тежкият тип главоболие. Оказва се, че интензивността на болката намалява след полов акт. „И двамата мъже споделят, че болката в главата внезапно изчезва при достигане на оргазъм“, казва пред сайта Gentside д-р Елисън. Тя изнася данни, според които либидото на въпросните мъже е с до 20% по-високо, отколкото при хората с тензионно главоболие – най-честото първично главоболие.

Откритието на д-р Елисън потвърждава идеята, че интимността помага в борбата с мигрената и главоболието

През 2013 г. в списание Chepalagia е публикувано наблюдателно проучване на тема „Влияние на сексуалната активност върху идеопатичното (първичното) главоболие“. То изследва ролята на секса за освобождаване на определени вещества, които съдействат за намаляване на главоболието и мигрената. На фокус са случаите на 800 души с мигрена и на 200 с клъстерно главоболие. Над половината от изследваните лица, твърдят, че са имали сексуален контакт, когато са били с главоболие. Резултатите са повече от впечатляващи. 70% от същите тези хора казват, че след това болката е намаляла значително, а при някои дори е отшумяла.

Други жестове на интимност в двойката също допринасят за овладяване на болката при мигрена и главоболие. Например има данни, че прегръдката е в състояние да подобри състоянието на засегнатите. „Не напразно се говори за неврохимия“, отбелязва в заключение д-р Елисън.

Справяне с мигрената и главоболието с доказан 100% природен продукт

Освен с прояви на интимност овладяването на мигрената и главоболието е възможно и с Мигренон / Migrenon®. Това е изцяло природен продукт, създаден специално за естествено справяне с мигрена и с най-честите видове главоболие. Активната съставка е партенолид 0.43 mg. Тя е извлечена от билката с противоболково действие Моминска вратига (Tanacetum parthenium). Продуктът е под формата на иновативни течни капсули (Solucaps), които допринасят за по-бързото и цялостно усвояване на съставката.

Приемът действа благоприятно върху секрецията на серотонин и така облекчава пристъпите на мигрена и главоболие. За постигане на най-добри резултати се препоръчва по-продължителен прием.

Продуктът има много добра поносимост и при дълговременна употреба. Няма нежелани реакции. Дозировката е индивидуална и може да се адаптира според силата на болката.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This