Умората и нервното напрежение далеч не са единствените причини за главоболие. В следващите редове ще се убедите в това. Представяме ви 4 невероятни на пръв поглед неща, които могат да отключат болката в главата.

Сладолед – една от най-необичайните причини за главоболие

Според Harvard Health Publishing, онлайн списание на медицинското училище към Харвард, когато леденото изкушение влезе в досег с небцето и задната част на гърлото, малките кръвоносни съдове в тези области се свиват и след това бързо се разширяват. Посредством малки нервни влакна рецепторите за болка, разположени в близост до въпросните кръвоносни съдове, незабавно изпращат сигнал за дискомфорт към по-голям нерв (тригеминалния нерв). Той на свой ред предава сигнала за болка към мозъка. Добрата новина е, че обикновено главоболието не продължава повече от 1-2 минути.

Продължително седене в неудобна поза

Дългото шофиране, прегърбването пред компютъра, таблета или лаптопа, както и придържането на телефона между ухото и рамото не само предизвикват схващания, но и водят до главоболие. Причината за това е проста – неудобната поза води до пренапрягане на мускулите и отключва болка в различни части на тялото включително и главата. За да не се стига до болезнени усещания, се препоръчва да да се стои с изправен гръб и глава, раменете на бъдат на едно ниво и кръстът да е подпрян с възглавница. Подобряването на стойката ще предотврати проблемите.

Ярки светлини

Силните светлини, особено такива, които трептят, могат да провокират главоболие. Това е така, защото задействат сетивни центрове за болка в областта на главата. За да се предотврати пристъпът на главоболие от британската здравна организация препоръчват носенето на слънчеви очила или поляризирани лещи. В допълнение съветват студеното осветление да се замени с топло и да се намалят отблясъците и яркостта на монитора при работа с компютър.

Парфюми, почистващи препарати и освежители за въздух

Всички тези продукти съдържат химикали, които могат да причинят главоболие. Ето защо специалистите препоръчват на хората, податливи към болки в главата, да избягват тежките аромати и да почистват дома с натурални средства като оцет и сода бикарбонат.

Вече се запознахте с едни от най-изненадващите причини за главоболие. Време е да разберете какво е натуралното решение срещу болката

Справянето с болката в главата по природен начин е напълно възможно с приема на Мигренон/Migrenon®. Това е продукт от ново поколение, който със силата на природата потушава главоболие от всякакъв вид включително и мигренозно. Той е толкова ефективен заради иновативата си формула. Всяка капсула съдържа над 0.43 mg партенолид. Активната съставка е извлечена от лековитата билка Моминска вратига (Tanacetum parthenium), използвана от векове за овладяване и предотвратяване на главоболие и мигрена. За ефективността на продукта допринася и иновативната фармацевтична форма Solucaps (течни капсули), която осигурява по-бързо и цялостно усвояване на съставката. Продуктът има удобен прием – по 1 течна капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Дозата може да се увеличи при нужда. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This