Някои признаци за мигрена подсказват, че засегнатият не страда от обикновено главоболие. Ето кои симптоми, според The Migraine Institute, сигнализират, че болката в главата всъщност е мигрена.

Зрителни нарушения като разпознаваеми признаци за мигрена

Обикновеното главоболие не е съпътствано от зрителни нарушения. Докато при мигрената тези смущения са често наблюдавани. По време на мигренозна атака засегнатият може да види проблясъци или други визуални смущения. Може да изпита и фотофобия (силна чувствителност към светлина).

Засилване на обонянието

Страдащите от мигрена могат да забележат, че преди и по време на пристъп имат по-засилено обоняние. Изследвания показват, че специфични рецептори за аромат и болка в мозъка се активират при мигренозна атака. Това прави засегнатият по-чувствителен към определени или твърде силни миризми.

Необичайно желание за определени храни

Внезапното желание за консумация на шоколад, сирене или други необичайни храни може да говори за предстояща мигренозна атака. Обикновено то възниква в продромната фаза – тази, която бележи началото на мигренозния пристъп. И отшумява, щом болката и останалите съпътстващи симптоми започнат.

Болка в едната част на главата – сред тези признаци за мигрена, които я отличават от тензионното главоболие

Мигрената често причинява пулсираща болка, която се чувства от едната страна на главата. Докато при тензионното главоболие болка се чувства и от двете страни на главата, както и в областта на тила, очите, челото и бузите.

Скованост във врата

Мигрената може да засегне тригеминалния нерв. Този черепномозъчен нерв е отговорен за двигателни функции, като отхапване и дъвчене. Ако тригеминалният нерв бъде засегнат по време на мигренозен пристъп, той изпраща сигнали за болка по гръбначния стълб до мозъка. В резултат на това може да се усети скованост във врата.

Гадене и повръщане

Световъртеж, гадене и повръщане могат да се изпитат по време на мигренозна атака. Причините за появата на тези неразположения не са напълно изяснени. Въпреки това някои теории обясняват възможната връзка между гаденето и мигрената. Според една от тях, хората с мигрена имат ниски нива на серотонин в мозъка. Те причиняват разширяване на кръвоносните съдове и мигренозен пристъп. Ниските нива на серотонина, от своя страна, се свързват с чувство за гадене. Друга теория сочи, че жените с мигрена може често да чувстват гадене, поради промени в нивата на естрогените.

При признаци за мигрена – вземете контрола във ваши ръце!

Не се поддавайте на болката, а ѝ противодействайте. При симптоми на мигрена започнете прием на Мигренон/Migrenon®.

Продуктът е природно средство за профилактика и овладяване на мигрена и различни видове главоболие. Мощният му ефект се дължи на активното вещество в състава – висококачествен стандартизиран екстракт от Моминска вратига, под формата на партенолид. Веществото задържа отделянето на серотонин, като по този начин потиска химичните реакции, отключващи мигрена. Оказва влияние и върху гладката мускулатура на кръвоносните съдове, което има отношение към мигрената. Редуцира честотата и намалява тежестта на пристъпите. Съдейства за овладяване на болката и облекчава гаденето, повръщането и останалите симптоми на мигрена.

Продуктът има доказан в клиничната практика ефект, който се проявява без рискове за здравето. Има добра поносимост, може да се комбинира с други лекарствени средства срещу мигрена и да се употребява продължително време.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This