Изборът на начин на живот, който насърчава добро здраве, може да повлияе за облекчаване на мигренозната болка. Мигрената може да повлияе негативно на качеството на живот. Поради тази причина изграждането на здравословни навици, поддържане на добро емоционално здраве и качествена грижа за нуждите на тялото, могат да намалят честотата и интензитета на пристъпите на мигрена.

Ако сте диагностицирани с хронична мигрена, със сигурност изпитвате болка поне 15 дни в месеца. Това може да предизвика голям хаос във вашия живот и да пречи на изпълнението на елементарни задачи в ежедневието. Важно е да се наблюдавате и при чести пристъпи да се свържете с лекар специалист, който ще изготви индивидуална програма за лечение. Все пак можете да предприемете и някой лесни стъпки в комбинация с лечението за облекчаване на мигренозната болка. По-долу в статията ще прочетете кои са те.

Намерете спокойна среда и облекчете симптомите на мигрена

При първи признаци на мигрена е необходимо да спрете да извършвате дейностите, с които сте се захванали и да направите почивка. Всяка светлина и шум обострят състоянието, затова загасете и се опитайте да легнете на тъмно и тихо място. Опитайте се да заспите, тъй като направено наскоро проучване сочи, че проблемите със съня и пристъпите на мигрена са взаимно свързани. Дрямка, дори и кратка, може да бъде полезна за облекчаване на мигренозната болка.

За облекчаване на мигренозната болка използвайте масло от мента

Ментата има страхотни лечебни свойства. Много медицински експерти и изследователи по целия свят твърдят, че маслото, извлечено от мента, помага за контролиране на кръвния поток в тялото на човека. Смята се, че маслото е полезно и при лечение на мигрена. Можете да масажирате етерично масло в задната част на врата или слепоочията си, за незабавно облекчение по време на мигренозен пристъп. Можете също да вдишвате маслото от мента и да капнете няколко капки от него във вода, за да си направите компрес. Маслото е подходящо и за отпускаща вана.

Направете джинджифила свой спътник за по-лесно преминаване през пристъпите на мигрена

Джинджифилът предлага широк спектър от ползи за здравето. Едно от многото му лечебни качества е облекчаването на болката и симптомите, предизвикани от мигренозни пристъпи. Джинджифилът на прах има противовъзпалително действие и е много полезен за намаляване на силата и продължителността на болката. Така че може да се каже, че редовната употреба на джинджифил може да ви предпази от тежки пристъпи на мигрена.

Редовните упражнения имат положителен ефект за намаляване на интензитета на мигренозната болка

По време на редовна физическа активност тялото освобождава химикали като ендорфини и серотонин, които подобряват настроението и намаляват тревожността, и депресията. Това са две от състоянията, които могат да влошат пристъпите на мигрена. Ендорфините блокират сигналите за болка към мозъка и се считат за естествени болкоуспокояващи.

Затлъстяването също може до доведе до отключването на чести мигренозни пристъпи. Намерете упражнения, които са подходящи за вас, като плуването, колоезденето и дори дългите разходки са много добър избор за това.

Хидратирайте тялото, за да избегнете пристъп на мигрена

Често срещан отключващ фактор за мигрена е пиенето на по-малко вода, отколкото тялото ви изисква. Дори умерената дехидратация може да бъде причина за мигрена. Ето защо, ако имате чести мигренозни пристъпи и смятате, че не пиете достатъчно вода, започнете да се хидратирате днес. Няма нужда от специални електролитни напитки. При усещане за настъпване на пристъп на мигрена, изпиването на една чаша вода, би облекчило мигренозната болка почти веднага.

Най-добър помощник от природата за облекчаване на мигренозната болка

Мигренон / Migrenon® е природен продукт, който успешно се бори срещу мигренозното главоболие във всяка възраст. Тайната на неговото действие се крие в активната му съставка партенолид (0.43 мг във всяка течна капсула).

Партенолидът е извлечен чрез патентован процес на вакуум екстракция от билката Моминска вратига, при което се постига 25 пъти по-висока концентрация, в сравнение със стандартната процедура на извличане.

Съществуват данни, които сочат, че активната съставка на продукта потиска химичните реакции, които водят до мигренозно главоболие. Партенолидът оказва положителен ефект върху гладката мускулатура на съдовете, което води до облекчаване на мигренозната болка.

Продуктът може да се използва продължително време и има отлична поносимост. За живот без главоболие! Не се колебайте! Можете да намерите продукта във всяка една аптека в страната или на сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This