Пристъпите на мигрена далеч не се свързват само със силно главоболие. Почти няма пациент, при който мигрената да се проявява само със силни болки в главата. Статистиката сочи, че при 8 от всеки 10 пациенти с мигрена пристъпите са съпроводени и от допълнителни симптоми. Най-честите сред тях са гаденето и стомашните болки. Според експерти в областта на мигрената връзката между посочените прояви е напълно закономерна.

Мигрена, гадене и стомашни болки – връзката е неврологична

Пристъпът на мигрена е сложен процес, последствията от който се отразяват на почти цялото тяло. Причина за това е неврологичната природа на мигрената. При пристъп се отключват неврологични реакции, които наред с главоболието провокират смущения и в работата на стомаха.

Неврологичните процеси, асоциирани с мигренозния пристъп, водят до забавяне придвижването на храната през стомаха към чревния тракт. Състоянието се означава като гастрална стаза. При тези условия храната се задържа по-дълго в стомаха и провокира типични оплаквания като гадене и коремни болки. В много случаи тези прояви са причина мигрената да се означава и като коремна мигрена, наблюдавана особено често при деца. Описани са редица случаи, при които стомашните оплаквания при мигренозен пристъп са дори по-сериозни и тежки от главоболието.

Това е причина мигрената вече да не се асоциира единствено със силните болки в главата. Затова водещите съвременни продукти, които се предписват за овладяване на мигрената, действат комплексно за контролиране на общата симптоматика, а не само на главоболието.

Комплексно овладяване на мигрена с природен продукт

Природният продукт Мигренон/Migrenon® потиска химичните реакции, които участват в отключването на мигренозния пристъп. Позитивният му ефект се дължи на факта, че активната съставка партенолид повлиява много добре гладката мускулатура на кръвоносните съдове и на стомашната стена. Това има отношение както към мигренозното главоболие, така и към оплакванията, свързани с гаденето и стомашното неразположение.

Мигренон е комплексно средство, което може трайно да подобри контрола върху всички симптоми, характерни за мигрена. Партенолидът в Мигренон се усвоява бързо и цялостно, благодарение на иновативната течна формула на капсулите – Solucaps.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This