Тази пролет можете да се наслаждавате на хубавото време без да се тревожите от пристъпи на мигрена. Продължете с четенето, за да научите как да се предпазите от мигренозни атаки през настоящия пролетен сезон.

За пролет без мигрена – изградете режим за сън

С покачване на температурите нараства и желанието за повече активности. Докато в това няма нищо лошо, страдащите от мигрена трябва да бъдат особено внимателни. Ако често се преуморявате и будувате до късно, можете лесно да си навлечете поредния тежък мигренозен пристъп. За това през пролетта се препоръчва да спазвате стриктен режим на почивка, като си набавяте минимум 6 часа пълноценен сън. За по-лесно свикване към този график, лягайте и ставайте по едно и също време през работните дни и през уикенда.

Защитете се от слънчевите лъчи

Много хора с мигрена изпитват силна чувствителност към светлина. Всъщност често именно тя провокира пристъпи на мигрена. За да се наслаждавате на лъчите на пролетното слънце без страх от мигрена, носете качествени слънчеви очила с поляризация и/или шапка с периферия.

Бъдете внимателни с пролетните алергени

Съществува връзка между пролетните алергии и зачестяването на мигренозните атаки през този сезон. Присъствието на полени, домашен прах, различни миризми и други алергени в обкръжаващата среда може да раздразни дихателните пътища и да предизвика алергична реакция. Тя е придружена от хрема, кихане, кашлица – често и главоболие. Редуцирайте експозицията на алергени, особено, ако вече знаете, че те провокират мигрената ви. Можете да го сторите, като избягвате излизането в ранните часове на деня, когато концентрацията на полени е висока, както и във ветровито време. У дома почиствайте редовно помещенията и филтрите на климатичните устройства. Използвайте пречиствател за въздух.

Откажете някои храни

Храните, съдържащи рафинирани въглехидрати, като бял хляб, други тестени изделия и сладкиши, повишават ударно кръвната захар. Този ефект провокира симпатиковата нервна система, причинявайки възпаление на кръвоносните съдове. Това е и причината след консумация на посочените продукти да получавате мигренозно главоболие. Откажете ги, за да се защитите. Този съвет важи и за други храни, познати тригъри на мигрена, като отлежало сирене, пушена риба, мазни и преработени храни.

За пролет без мигрена разчитайте на доказано природно средство

Бъдете готови още преди мигрената да атакува! Въоръжете се с Мигренон/Migrenon®. Той е природно средство срещу мигрена, което облекчава болката, предотвратява мигренозните пристъпи и намалява честотата им. Ефективното му действие се дължи на активната съставка – партенолид, извлечена от билката Моминска вратига. Това естествено вещество е добре познато в медицината средство, използващо се за облекчаване на мигрена и други видове главоболие. Смята се, че потиска химичните реакции, причиняващи мигренозно главоболие. Благоприятно повлиява пристъпите на мигрена и съпътстващите симптоми, като силна болка, гадене и повръщане. Помага за по-бързо възстановяване при пристъп на мигрена и връщане към нормалния ритъм на живот.

Продуктът има висок профил на безопасност, който позволява продължителен прием. Има много добра поносимост и съвместимост с аналгетици и други медикаменти срещу мигрена.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This