Алергиите и рязката смяна на температурата и атмосферното налягане през пролетта са причина все повече хора да се оплакват от т.нар. пролетна мигрена. Какво да правите, ако и вие сте сред засегнатите? Вижте нашите препоръки по-долу.

Съвети за намаляване на болката при пролетна мигрена

Достатъчно сън

Сънят има ключова роля за намаляване на честотата и интензитета на мигренозните пристъпи през пролетта. Създайте си график за сън. Лягайте и ставайте по едно и също време всеки ден. Старайте се да спите добре през нощта. Помнете, че както недоспиването, така и прекомерният сън допринасят за появата на мигрена.

Разтягане и масаж

Разтягащите упражнения са изключително полезни при хора с мигрена, включително и пролетна. Ето защо трябва да ги включите в ежедневието си. Тренировките по пилатес и йога ще ви бъдат от голяма полза. Намерете време и за масаж. Той не само помага да се отпуснат шийните мускули, но снема стреса, успокоява нервната система и подобрява съня. Всичко това повлиява положително при мигрена през пролетта.

Промяна в диетата и хранителните навици – добър начин за овладяване на болката при пролетна мигрена

Има редица храни и напитки, които могат да влошат състоянието на хората с мигрена през пролетта. Примери за такива са кафето, алкохолът, шоколадът, сирената, преработеното месо, някои ядки. Придържайте се към хранителен режим, съобразен с вашите нужди. В допълнение се старайте да ядете по малко, но често (през 3-4 часа). Оптималният вариант е да се храните 5 пъти дневно (закуска, късна закуска, обяд, следобедна закуска, вечеря).

Ограничаване на стреса

Силното психическо напрежение може сериозно да утежни мигренозните пристъпи през пролетта. С оглед на това трябва да направите всичко възможно, за да го ограничите и да се разтоварите от него. Медитацията, дълбокото дишане, четенето на приятна книга, слушането на успокояваща музика, рисуването, отдаването на любимото хоби са едни от най-разпространените антистрес практики. Убедете се в положителния им ефект!

Още една ценна препоръка за справяне с болката при пролетна мигрена

Природният продукт Мигренон/Migrenon® е изключително ефективен срещу болката, предизвикана от пролетната мигрена. Именно поради това той от години е препоръчван от специалистите у нас. В основата на мощното противоболково действие на Мигренон стои активната съставка партенолид. Това вещество, което е извлечено от билката Моминска вратига, повлиява благоприятно не само силата на мигренозните пристъпи, но и тяхната честота. Освен това спира гаденето и повръщането – едни от най-неприятните симптоми на мигрена.

Мигренон е напълно безопасен и има много добра поносимост при продължителна употреба. Дозировката е индивидуална и може да се адаптира според силата на мигренозната болка. Посетете сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg, и поръчайте Мигренон още сега!

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This