Мигрена през лятото – това може да провали всяка почивка без значение в какво райско кътче се намирате. Хубавото е, че има лесни начини, с които да се предпазите от пулсиращата болка в главата. Приложете ги на практика, за да се насладите пълноценно на лятната ваканция.

Най-ефективните методи за предпазване от мигрена през лятото

Носене на слънчеви очила

Ярката слънчева светлина, навлизаща в окото, активира нервни клетки, които изпращат сигнал за болка към мозъка и отключват мигрена при някои хора. Това установява американско изследване, публикувано в сп. Nature Neuroscience.

За да не сте сред потърпевшите, винаги носете слънчеви очила с UV защита, когато сте навън. За максимална протекция на очите и по-малък риск от мигрена стъклата трябва да са поляризирани, а рамката да е по-широка, за да предпазва по-голяма площ.

Стоене на сянка – добър начин за предотвратяване на мигрена през лятото

С увеличаването на температурата на въздуха с 5 °C опасността от мигрена в следващите 24 часа нараства с 7,5%. До това заключение достигат учени от Медицинското училище в Харвард, САЩ. Те отдават повишената възможност за мигренозен пристъп на разширяването на мозъчните кръвоносни съдове вследствие на топлината.

Стоенето на сянка може да помогне за предотвратяване на проблема. За поддържане на оптимална температура на главата съдействат още бейзболните и широкополите шапки.

Внимателно с рибата, морските дарове, червеното вино и кафето

Бъдете предпазливи с морската храна. Не са малко случаите на мигрена през лятото след консумация на риба (особено скумрия), миди, рапани, раци и други морски дарове. Причината е, че при дълго съхранение всички те отделят хистамин – вещество, което се приема от изследователите за медиатор на болката.

Избягвайте също червеното вино и кафето. Те дехидратират организма и могат да предизвикат мигренозен пристъп.

Повече спорт и движение

Швейцарско проучване установява, че високоинтензивните интервални тренировки (HIIT) могат да се използват като алтернативен метод за предотвратяване на мигрена. Така че намерете време за тях през летните месеци! В случай че не сте любители на спорта, просто заложете на повече движение в ежедневието.

Мощен природен щит срещу мигрена през лятото

Специалистите у нас препоръчват Мигренон/Migrenon® за сигурна профилактика и успешно намаляване тежестта и честотата на мигренозните пристъпи през лятото.

Това е изцяло природен продукт, който по естествен начин противодейства на възможните причините за поява на мигренозен пристъп. Активната съставка – партенолид, извлечен от билката Моминска вратига (Tanacetum parthenium), отдавна се използва за предотвратяване и овладяване на мигрена. Учените отдават положителният ефект на партенолид на способността му да потиска химичните реакции, водещи до развитие на мигренозно главоболие.

За максимален ефект е желателно да се приема редовно за продължителен период от време. Продуктът има отлична поносимост и е практически безвреден.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This