За страдащите от мигрена на работното място, дори мечтаната работа лесно може да се превърне в кошмар. Близо 90% от хората с мигренозно главоболие споделят, че не могат да изпълняват задачите си достатъчно добре по време на пристъп. Ето защо в следващите редове споделяме някои трикове, които да приложите в офиса, за да запазите продуктивността си.

Погрижете се за атмосферата на работното място

Силните светлини, шумове и аромати са едни от най-честите „виновници“ за мигренозна атака. Знаем, че у дома е лесно да изгасите осветлението и да се скриете под завивките докато пристъпът отмине, но в офиса нещата не стоят точно така. Ето защо е важно условията в помещението, в което прекарвате по-голямата част от деня си, да бъдат съобразени с индивидуалните нужди при мигрена. Препоръчително е да изберете бюро до прозореца, откъдето да влиза естествена дневна светлина. Когато все пак се налага да използвате осветление, то по-добре да бъде приглушено. Също така внимавайте с ароматизаторите, използвани за освежаване на въздуха. Доказано е, че дори приятните миризми може да се отразят негативно при мигрена и да предизвикат пристъп на главоболие. Най-добре оставете прозореца отворен, за да се смени въздуха.

Пийте достатъчно вода при мигрена на работното място

Дехидратацията е в списъка с провокиращи фактори за пристъп на главоболие, а в някои случаи дори може да отключи мигрена при хора, които не са страдали от състоянието. За дехидратация говорим, когато тялото губи повече течности, отколкото приема. Ето защо на работното място задължително трябва да сте подготвени с бутилка питейна вода, към която да посягате не само при силна жажда.

Чай от джинджифил също ще свърши добра работа

Джинджифилът се е доказал като ефективно средство срещу мигрена, защото притежава мощни болкоуспокояващи и противовъзпалителни свойства. Екзотичната подправка с пикантен вкус намалява напрежението в главата чрез блокиране на специални вещества – простагландини, които причиняват болка и възпаление. Най-лесният начин да се възползвате от предимствата на джинджифила при мигрена на работното място е да го запарите под формата на чай.

Природно средство с доказан ефект срещу мигрена на работното място

За случаите, в които неприятното главоболие ви изненада на работното място може да се доверите на Мигренон / Migrenon®. Този изцяло природен продукт съдържа партенолид (екстракт от билката Моминска вратига). Активната съставка доказано разрежда и предотвратява пристъпите на мигрена. Освен мъчителното главоболие, партенолидът спира гаденето и повръщането. Продуктът действа като повлиява положително гладката мускулатура на съдовете, което има отношение към мигренозната болка. Натуралният състав е гаранция за високия профил на безопасност дори при продължителен прием. Дозировката е по 1 течна капсула (Solucaps) до 3 пъти дневно, след хранене. При необходимост може да се адаптира спрямо силата и честотата на главоболието.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This